Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty


 Články 15 z 5 
 Zavarovani, vyroba marmelad, sirupu...Recepty

http://www.konzervace.info/obsah.htm

http://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThreadID=51921&vGroupOffset=0

 

Více ...
Vložil: Gabulina,Eliska a Alenka dne 3.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vyroba syru, jogurtu...Recepty

http://jaknato.webpark.cz/html/cheeses.html

Úvod

Výroba sýrů je umění staré možná 10 000 let, tuto dovednost prý ovládali již staří egypťané a přesto dnes mnoho lidí neví jak si doma připravit svůj vlastní sýr. Přitom v dobách nedávno minulých se domácí sýr připravoval zcela běžně, dnes se již ovšem jeho výroba (alespoň u nás) převážně přestěhovala do průmyslových objektů, kde mohou být splněny všechny náročné požadavky na jeho kvalitu při nízkých výrobních nákladech. K tomuto stavu přispěl významnou měrou také minulý režim, který zničil všechny malé farmy a tím i malovýrobu sýra.

V současnosti se však situace začíná pomalu vyvíjet opačným směrem a spolu s nově vnikajícími malochovy koz a ovcí, které mají často charakter rodinných ekofarem, vznikají i malé sýrárny, produkující kvalitní domácí sýr.

Mnoho lidí si chce zkusit vyrobit doma svůj vlastní sýr pouze ze zvědavosti. Zdrojů informací z této oblasti dostupných na českém internetu nebo na pultech obchodů s knihami je však pomálu. A jelikož se v diskusních fórech často objevují dotazy, jak si takový vlastní sýr doma vyrobit, vznikl tento web. Budou zde pomalu přibývat recepty a informace o nejrůznějších druzích sýrů a technologii jejich výroby.

Samozřejmě uvítám jakékoliv nápady či recepty na další druhy sýrů i jiných mléčných výrobků.

Více ...
Vložil: Gabulina,Eliska a Alenka dne 31.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Parizsky salatRecepty

Lahůdkový pařížský salát
kategorie: saláty

recept je určen pro 3 osob(y)
doba přípravy je cca 20 minut

Ingredience:
200g měkkého salámu,
200g cukety,
100g sterilovanych okurek,
100g hrášku,
100g cibule,
200g zakysaná smetana,
sůl,
hořčice,
pažitka

Příprava:
Salám nakrájíme na nudličky, oloupanou cuketu a okurku nastrouháme nahrubo, vmícháme hrášek a jemně krájenou cibuli společně se smetanou, solí, hořčicí a pažitkou.

Necháme odležet a podáváme jako předkrm, přílohu ke smaženým pokrmům, obložený zeleninou k večeři nebo natíráme na chlebíčky. Je totiž chuťově bezkonkurenční

Více ...
Vložil: Gabulina,Eliska a Alenka dne 7.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PomazankyRecepty

Budapešťská pomazánka
kategorie: pomazánky

recept je určen pro 0 osob(y)

Ingredience:
100g měkkého tvarohu,
100 g másla,
1 cibule,
1/2 červené papriky,
3-4 stroužky česneku,
špetka sladké mleté papriky

Příprava:
Změklé máslo utřeme se solí a mletou paprikou, přidáme tvaroh, utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku. (Nejlepší je cibuli a papriku posekat ručním sekáčkem na zeleninu). Namazanou pomazánku posypeme sladkou mletou paprikou.

Tato pomazánka je velmi jednoduchá, rychlá a moc chutná s čerstvým pečivem nebo i chlebem.

Původní kuchyní tohoto receptu je Maďarsko
Autorem receptu je Pampeliska


Česneková pomsta (do batohu)
kategorie: pomazánky

recept je určen pro 0 osob(y)

Ingredience:
cca 5 stroužků česneku,
1 velká majolka,
200 g tvrdého sýra,
1/2 ČL soli,
okurka, rajče apod. na ozdobení.

Příprava:
Rozetřený česnek důkladně rozmícháme s majolkou, přidáme jemně nastrouhaný sýr a osolíme. Pomazánku mažeme na plátky veky, podle chuti zdobíme plátkem rajčete, okurky apod. a ihned podáváme.

Čerpáno z Praktické ženy (1998).

Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika


 

Více ...
Vložil: Gabulina,Eliska a Alenka dne 7.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Stranky s oblozenymi chlebickyRecepty

http://www.barunka.com/czech/chlebicky.html


http://www.kubo.cz/salat_pomaz/
Více ...
Vložil: Gabulina,Eliska a Alenka dne 7.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 15 z 5 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.