Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Anička - Jak se mi daří a co už všechno umím


 Články 110 z 50 [Dalších 40 >>] 
 Krotím býka vlibereckém LunaparkuAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

https://youtu.be/LQvIfTi_yEk

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 30.10.2016| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mám neštovice :-(Anička - Jak se mi daří a co už všechno umím

8.5.2016

Tak už mám taky neštovice. Řádí teď u nás ve školce a už si našly i mě. Zatím jsem statečná holčička a snáším je celkem v pohodě. První pupínek mi mamka objevila na noze mezi palcem a ukazováčkem. Pak se mi rozšířily na krku, za ušima a na hlavě. Jinak na těle ani moc dalších pupínků nemám. Vypadám jak indiánská náčelnice :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 8.5.2016| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Áňa muzikantka :-)Anička - Jak se mi daří a co už všechno umím

24.4.2016

https://youtu.be/ziIyTuSKRLg

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 24.4.2016| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Navštívil nás Mikuláš s čertyAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

5.12.2014

http://youtu.be/C3pJMvbrqKU_0Wk

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 5.12.2014| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Začala jsem chodit do školkyAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

6.9.2014

Tak už týden chodím do školky u nás v Chodouni. Moc jsem se těšila, ale po pravdě jsem taky trošku nevěděla, co mě ve školce čeká. Naštěstí jsem šikulka a zvládám to po prvním týdnu na jedničku s hvězdičkou. Určitě tomu hodně napomáhá, že tam znám kamarády od nás ze sousedství - Honzíka, Rozárku a nově se mnou začala chodit taky Kristýnka :-) Každé ráno chodím do školky s úsměvem. Vyprovází mě většinou mamka s bráchou. První den šel s námi i táta. Ve školce mám značku - červenou kytičku. Od prvního dne tu spím až do odpoledne. Jediné, s čím mám trošku problém je, že jsem byla zvyklá doma chrupkat po obědě déle, než teď ve školce. Odpoledne bývám unavená, ale snad si brzy zvyknu. Přece jen je to asi na mě hodně zážitků najednou.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 6.9.2014| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bylo mi 26 měsícůAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

8.12.2013

V poslední době se mi pěkně rozvázal jazyk :-) Už si umím říct, když chci baštit "chleba s máslem" a nebo "buchtu" (mám ráda tvarohovou :-) ). Taky už umím konečně říct, že se jmenuju "Áňa" :-) A taky vím, že je "máma Lucka" a "táta Jirka" :-) A moje nejoblíbenější slovo posledních dnů je "čokoláda" :-))) Ta mi chutná náramně :-) Hodně opakuju po druhých. Ráda si prohlížím knížky a začínám pomaloučku doplňovat slova do některých říkanek. Brácha byl ukecanější víc. Já mám zase větší trpělivost a u knížek vydržím déle :-)

Strašně ráda mámě se vším pomáhám. Moc mě bavilo, když jsme teď o víkendu pekli perníčky a s bráchou jsme vykrajovali. Taky jsme asistovali při pečení tvarohového koláče. Byli jsme jako pejsek s kočičkou, když pekli dort :-)

Nedávno nás navštívili čertíci. Moc jsem si s nimi nepopovídala, ale byla jsem moc statečná a neplakala jsem. U mámy to bylo přece jen bezpečnější. Brácha byl moc šikovný a řekl básničku i za mě. Dostali jsme spoustu dobrůtek a hlavně oblíbenou "čokoládu" :-)

Taky jsme byli na mikulášské diskotéce. Tam jsem i to tedy užila :-) Trsala jsem jako blázen :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 8.12.2013| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Malá tanečnice z Lučnice :-)Anička - Jak se mi daří a co už všechno umím

1.11.2013

Ráda trsám a tančím o sto šest :-)

 http://youtu.be/dnM0N6c_0Wk

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 1.11.2013| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Malá cyklistka :-)Anička - Jak se mi daří a co už všechno umím

28.10.2013

V poslední době moc ráda drandím na odrážecím kole. Jsem hrdá, že mám kolo jako brácha :-)

Mrkněte, jak mi to jde :-)

http://youtu.be/biASSQFyQE0

http://youtu.be/C0og7YC6k6M

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 28.10.2013| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bylo mi 23 měsícůAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

8.9.2013

Tak už se s bráchou tolik nezlobíme. Spíš spolu lumpačíme, blbneme a máme z toho velikou legraci :-)

Už jsem zase o měsíc starší. Jsem typická holčička a hraju si ráda s panenkami, ale i s oblíbeným koníčkem, kterého jsem dostala předčasně k narozeninám. S bráchou jsme měli společnou oslavu už na konci srpna. Oslavili jsme to s babičkami a dědečky, i s kamarády. Dostali jsme dortíky s Ferdou mravencem a broukem Pytlíkem a taky druhý s postavičkami ze Čtyřlístku. Svíčky na dortu už umím hravě sfouknout. Hrozně nás to s bráchou bavilo, tak jsme foukali hned několikrát. Vedle koníčka jsem dostala taky spoustu skládaček, knížek a odrážecí kolo. Zatím s ním spíš jen tak chodím, ale jsem moc pyšná, že ho mám. Už jsem skoro jako brácha :-)

Mám za sebou další očkování u paní doktorky. Byla to druhá dávka Priorixu a vůbec jsem nebrečela. Dostala jsem náplast se zvířátky a obrázek, za to jaká jsem byla statečná holka. Taky jsem za něj řekla paní doktorce "díky" a "pápá" a už jsem mazala z ordinace :-)

Zrovna dneska jsme objevili dva nové zoubky - jsou to oba horní špičáky. Trápí mě trošku rýma. Nejspíš to bude asi k zoubkům.

V poslední době mám moc ráda prasátko Pepina. Dívám se na něj na počítači a líbí se mi, že ho mám i na pyžámku a na bundě :-)

Nejraději bych dělala všechno sama. Zkouším se oblékat i svlékat. Celkem dobře mi jde obouvání a zouvání.

Vyzkoušela jsem si modelování s modelínou a moc mě bavilo.

Ráda jako fotím s opravdickým foťákem. Taky si s mamkou prohlížíme knížky a skládáme skládačky. Moc mě to baví a celkem u toho i vydržím. Mamka říká, že mám větší trpělivost, než míval brácha a jsem i možná maličko klidnější. Umím být ale i za ďáblíka. Ráda si hraju na paní doktorku a poslouchám plyšáky :-) A taky ráda telefonuju, ať už s opravdickým telefonem, tak s tím mým dětským a hraju si "jako", že volám s bábou nebo s tátou :-)

Začala jsem s mamkou chodit na dětské cvičení, kde potkáváme "staré" dobré známé, se kterými jsme se tu potkávaly už před prázdninami. Moc mě to tu baví a hezky se tu vyřádím.

Baštím ráda Bobíky a Lipánky, čokoládové koblížky, které mě naučil baštit brácha :-) a taky miluju čokoládu a lízátka :-) Fialový obal od Milky už poznám na dálku :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 8.9.2013| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Je mi 22 měsícůAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

1.8.2013

Tak už jsem zase o měsíc starší.

Ráda jezdím na všech možných vozítkách. Ať už je to odrážedlo, nebo v cyklosedačce a nebo občas zkouším i Fíly kolobrndu a tříkolku. Tříkolku jsem dostala novou k svátku. Zatím mi jde šlapání hlavně z kopečka u nás na zahradě :-) Vedle tříkolky jsem k svátku ještě dostala vlastní baťůžek, kabelku, korále, prstýnek a mňam mňam nepečený dortík, který mi moc chutnal :-)

Nebojím se a chtěla bych lézt všude, kam vidím lézt bráchu a ostatní kamarády. Dokonce už zvládnu vylézt nahoru na skluzavku po naší horolezecké stěně. V tomhle jsem opravdu šikulka :-) Na dětském hřišti u berounských medvídků jsem dokonce vylezla i po provazovém žebříku. A po skluzavce vylezu na malou skluzavku u nás v obýváku a zkouším to i na tu větší na zahradě. Asi ze mě bude jednou horolezkyně :-)

Ráda dělám všechno sama a se vším bych chtěla pomáhat :-) Spoustu věcí jsem se naučila odkoukáváním :-) Dokonce se umím vyčůrat, vylít po sobě nočník do záchodu a spláchnout :-)

Asi budu mít po tátovi a po bráchovi dobré orientační schopnosti. Kdykoliv totiž jedeme okolo obecního úřadu, kde pracuje babička, tak hlásím "bába" :-)

Umím se celkem obstojně sama nabaštit a napít.

Miluju bublifuk a moc ráda zkouším dělat bublinky sama. Pár se mi jich většinou povede, než se mi podaří bublifuk vylít. Zásadně si ho totiž chci držet sama. Když mi ho drží někdo jiný, tak to není ono a pěkně se u toho rozčiluju.

Naučila jsem se říkat "díky" :-) Občas opakuju jednoduchá slova po rodičích. A už si spolu i docela obstojně popovídáme formou odpovědí ano-ne :-)

Jinak se s bráchou v poslední době hrozně zlobíme. Pěkně mamku společně zkoušíme :-( Já bráchovi do všeho lezu a on mě rozčiluje, že mi dělá přesně ty věci, které ví, že mě spolehlivě rozčílí a že budu křičet. A protože už ho mám spojeného se všemi možnými lumpárnami, tak už mu nechci dávat ani ruku. Občas si ale přece jen umíme i hezky hrát :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 1.8.2013| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 50 [Dalších 40 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.