Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník !Recepty-už i vánoční:-)!


 Články 110 z 85 [Dalších 75 >>] 
 Hrk hrk buchta!Recepty-už i vánoční:-)!

Suroviny:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prdopeč.
krém:
1 velký ananas.kompot i se šťávou
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 inst.pudink(bez vaření např.Olé od dr.Oetkera)


Postup:
Suroviny na krém dáme do nádoby, uzavřeme víkem a hrkáme, dokud se nespojí v krém. (lze i šlehačem, potom ale ovoce vmícháme až nakonec)

Upečeme placku, navrch krém a pocákáme čokoládou

já to teda dělala z mandarinkového kompotu a čokoládu jsem na vrch nastrouhala
A hrknout mísou stačí tak 4x a je hotovo....a četla jsem, že místo pudinku bez vaření se dá použít i normální, ale to jsem nezkoušela
Více ...
Vložil: Táni+dvojčátka 7/08 dne 23.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Otěhotňovací čajíček dle Mojžíšové!Recepty-už i vánoční:-)!

Řebříček                      20g

Šípek                           20g

Mateřídouška               10g

Dobromysl                   15g

Květ hluchavky            7g

Truskavec                    15g

Heřmánek                    5g

Čekanka                      10g

Jitrocel                         7g

 

Do 3 dcl studené vody 10 g směsi. Nechat přejít varem a louhovat 30 min. Pít 2x denně, ideálně na lačno

Více ...
Vložil: Flamulena dne 18.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Blufinky od Vlčáčka!Recepty-už i vánoční:-)!

Holky, slíbila jsem, že vložím jeden recept od Vlčáčka, takže tady je, vypadá to moc zajímavě:-)

Blufinky od Vlčáčka(od babičky podrobně:-)

Těsto:

40dkg polohrubé mouky

30dkg tuku(Hery)

2  žloutky  (bílky nechat zvlášť)

2 lžíce octa

Postup:

těsto vypracovat a dát do lednice. 

2  bílky+30 dkg cukru utřít na lesklou kaši.

Těsto asi na 3 díly(plechy) vyválet asi 1/2cm placku.

Podsypávat moukou lepí se!

Placku potřít bílkovou kaší(vystačí na 3 plechy),

nožem nebo rádýlkem vykrajovat

trojúhelníčky,čtverce,apod.(asi3x3cm),zvedat nožem

dát na plech a

na každou Blufinku asi čtvrt-půl vlašského ořechu

ve středně horké troubě,pozor hlídat zabarví-li se do

béžova=hotovo.

Vyndat plech,nechat vychladnout a opatrně přendat na talíř....

Jsou fakt úžasný.

 

pa Kačka-vlčáček

 

Více ...
Vložil: Senedra dne 3.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bábovka od Lenky Klimtové!Recepty-už i vánoční:-)!

3/4 skleničky (2dcl) vody
3 lžíce kakaa
2 skleničky cukru
1 Hera


... vše povařit a nechat malinko schladnout, aby se tam vajíčka nesrážela


do toho přidat:
2 skleničky hl. mouky
1 prášek do pečiva
4 žloutky
vl. ořechy, rozinky, kousky čokolády apod.


... nakonec sníh ze 4 bílků opatrně zamíchat do hmoty ... pečeme buď klasicky jako bábovku nebo klidně jen na plech

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 11.11.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Králíci I.!Recepty-už i vánoční:-)!
Slíbila jsem nějaké králičí receptíky - pro milovníky králičích mazlíčků doporučuji nahradit slovo králík slovem krůta :o) Recepty jsou z kuchařek Ham a mňam od P. Novotného. Dobrou chuť :o)

LISABONSKÝ KRÁLÍK

 

králík

slanina

kyselá smetana

sůl

mouka

 

Marináda:

2 sklenky vína

1 sklenka vinného octa

krájená cibule

pepř

jalovec

bobkový list

 

Suroviny na marinádu necháme přejít varem. Ve vychladlé marinádě necháme králíka dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině.Při pečení podléváme marinádou. Šťávu zahustíme moukou a povařenou scedíme na hotového králíka. Do omáčky přidáme kyselou smetanu.

 

 

KRÁLÍK NA ŠAMPAŇSKÉM

 

králík

šumivé víno

skořice

koriandr

badyán

bobkový list

cukr

sůl

 

Do velké teflonové pánve nalije­me šumivé víno a do něj naskládá­me porce králíka. Posypeme je kořením, přidáme trošku cukru a špetku soli a necháme pod po­kličkou pomalu dusit. Změklé ma­so ještě krátce povaříme bez po­kličky, aby se zahustila šťáva.

Více ...
Vložil: Farah dne 23.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Králíci II.!Recepty-už i vánoční:-)!

KRÁLÍK NA VÍNĚ PODLE TOSKÁNSKÝCH MNICHŮ

 

1 celý králík bez hlavy

500 g uzeného masa (nejlépe bůčku)

celer

mrkev

petržel

1 velká cibule

1 palička česneku

2 lžíce másla

ocet

rajčatový protlak

4 kostky bujónu

2 1 červeného stolního vína

2 kelímky zakysané smetany

0,25 l smetany ke šlehání

1 balíček zelených oliv bez pecky včetně nálevu

1 lžíce granulovaného česneku

1 lžička tymiánu

1 lžička oregana

bobkový list

nové koření

sůl

 

Vezmeme velký hluboký pekáč, dno pokryjeme kořenovou zeleninou smíchanou s cibulí a prolisovaným česnekem, přidáme máslo. Zeleninu poklademe tenkými plátky uzeného bůčku, na něj položíme porce králíka, posypeme zbytkem zeleniny a opět poklademe plátky bůčku. Posypeme tymiánem a oreganem, do gázy zabalíme nové koření a bobkový list, přidáme do pekáče, rozdrobíme kostku bujónu a mírně posolíme. Vsypeme zelené olivy i s nálevem, celý pekáč zalijeme červeným vínem, aby bylo vše ponořené. Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do předehřáté trouby. Po čase ztlumíme a přivedeme k varu. Dusíme asi 25 minut, pak odklopíme pokličku a za prudkého varu odpařujeme tekutinu dalších 15 minut. Porce králíka pak vyjmeme a odložíme na talíř. Zbylý obsah pekáče i s uzeným bokem dusíme ještě asi 20 minut, aby se vydusilo co nejvíce tekutiny. Pozor na připálení! Po vydušení vyjmeme z trouby, uzené maso přeložíme na talíř k porcím králíka. Odstraníme gázu s bobkovým listem a novým kořením. K zelenině přidáme granulovaný česnek a rajčatový protlak. Vše rozmixujeme a směs přemístíme do kastrolu. Znovu uvedeme k varu, podle potřeby osolíme a přidáme sladkou i zakysanou smetanu. Nyní by již omáčka měla být pikantní a nakyslá. V případě potřeby přidáme trochu octa nebo citrónové šťávy, do teplé omáčky vložíme králíka i uzené maso a necháme mírně prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovou zavařeninou.

Více ...
Vložil: Farah dne 23.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Králíci III.!Recepty-už i vánoční:-)!

KRÁLÍK S KŘENEM

 

králičí hřbet a stehna

60 g másla

40 g slaniny

cibule

česnek

ocet

bobkový list

tymián

celý černý pepř

petrželka

křen

sůl

 

Maso rozporcujeme, osolíme a jemně potřeme česnekem. Nadrobno nakrájenou cibuli a posekanou petrželku podusíme na másle s drobnými kousky slaniny. Přidáme maso, několik kapek octa, pepř, bobkový list, špetku tymiánu a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a šťávu scedíme. Maso položíme na talíře, přelijeme šťávou a hustě posypeme strouhaným křenem.

 

 

KRÁLÍK NA ESTRAGONU

 

králík

anglická slanina

rajčata

cibule

estragon

mouka

pepř

sůl

 

Králíka očistíme, odblaníme a vykostíme. Každou porci naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na ni plátek anglické slaniny. Přeložíme a spíchneme párátkem. Na dno vymaštěného pekáče naskládáme oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky a cibuli rozdělenou na kolečka. Na tento základ dáme králičí závitky a pečeme v troubě. Upečené je zalijeme vychladlým vývarem z 0,75 l vody a dvou lžiček estragonu zahuštěným lžičkou mouky a pečeme ještě 15 minut.

Více ...
Vložil: Farah dne 23.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Králíci IV.!Recepty-už i vánoční:-)!
Pozn.: při vkládání mě to hodně zlobilo, tak snad v tom nebudou příliš velké zmatky... Popř. prosím správce, aby trošku upravil formáty... :o)

KRÁLÍK S OLIVAMI

1 králík
150 ml červeného vína
petrželová nať
1 bobkový list
2 stroužky česneku
sušený rozmarýn
3 lžíce oleje
1 cibule
1 hrneček masového bujónu
1 lžíce rajského protlaku
125 g černých oliv
sůl
pepř

Králíka nakrájíme na kousky. Vložíme je do marinády (víno, petržel, bobkový list, česnek, rozmarýn, sůl), aby maso bylo zcela ponořené a necháme hodinu uležet. Potom okapané kousky masa opečeme dozlatova na rozpáleném oleji a nadrobno nakrájené cibulce. Maso zalijeme masovým vývarem, v němž jsme rozpustili rajský protlak. Dochutíme a na mírném oleji za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Mezitím přidáme trochu marinády, přecezené přes sítko. Asi deset minut před dovařením přidáme olivy a nakrájenou petrželovou nať. Podáváme s bramborovou kaší.

Více ...
Vložil: Farah dne 23.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 HOUBOVÝ "TATARÁK"!Recepty-už i vánoční:-)!

Začínají nám opět růst houbičky, takže přispívám jedním houbařským receptem:

HOUBOVÝ „TATARÁK“

 

Houby se pokrájí na hodně malinkaté kousky – je to pakárna, od tý doby co mám robota, projíždím sekačem – bacha, nepřehnat to, pořád by mělo být „do čeho kousnout“, opepří, jemně posolí (ne moc, bude se přidávat sojovka a ta je slaná) a podusí na pánvičce. Dá se to do misky. Cibuli pokrájet na drobno a opéct do zlatova – přidá se k houbám. Směs se zalije sojovou omáčkou a přidají se nasekané zelené bylinky (petržel, libeček). Několik stroužků česneku (podle chuti, já dávám min. 5) se prolisuje do směsi a vše pořádně zamíchá a nechá se vychladit v lednici. Maže se na topinky.

 

Více ...
Vložil: Týnka,Klárka 03/05,Ondra 04/07 dne 8.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tuňáková pomazánka!Recepty-už i vánoční:-)!

Tuňáková pomazánka (tzv.otěhotňovací)

Asi 4 vejce uvařená natvrdo nastrouháme, přidáme konzervu tuňáka bez šťávy či oleje, lžíci Ramy nebo pomazánkového másla, 1 majolku (krabička nebo 2 pytlíčky), 1 cibulku najemno nakrájenou, pažitku nebo petrželku, podle chuti kyselou okurčičku.  Vychladit a papat :-)

Vanikající je i varianta místo tuňáka obrat masíčko z uzené makrely nebo uzenáče, v tom případě přidat vajíčka navíc a určitě tu kyselou okurčičku, ta tam moc sedí!                                      

Více ...
Vložil: Veronika C. (+3 dítka) dne 24.8.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 85 [Dalších 75 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.