Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník "recepty pro nás, mamky"
Máte-li tip na něco jednoduchého a chutného pro naše bříška, sem s tím!


 Články 110 z 84 [Dalších 74 >>] 
 Houskové knedle z MW za 5minut"recepty pro nás, mamky"
1 rohlík,1/2 hrnečku polohrubé mouky, 1/2 hrnečku hrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku, 1 vejce, 1 hrneček mléka, 1 špetka soli
Množství se doladí podle chuti, já osobně dávám malinko více mléka, je to takové vláčnější

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva  mléko, vejce, sůl a umícháme na hustou kaši. (Těsto nesmí být husté jako na normální knedlíky.) Přidáme na kostky nakrájený rohlík a promícháme. Vliju do silikonové formy a dám na plný výkon do mikrovlnky na cca 5min. Kontroluji pohledem, pokud je to napovrchu ještě syrové, přidám pár vteřin navíc. Vypnu MW a nechám uležet ještě asi minutu. Pak vyklopím a krájím nití plátky.

Obměna, kdo nemá silikonovou formu, je možno použít keramické hrnečky. nemám ale vyzkoušeno, tak nevím, jak dlouho je to třeba vlnit. Kdo nechce vařit v MW, může použít zase obměnu hrnky postavit do hrnce s vařící vodou a vařit.

Více ...
Vložil: Kisi + 2 děti dne 19.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mazanec z domácí pekárny"recepty pro nás, mamky"
275ml vlažného mléka, 100g rozpuštěného másla nebo hery, 6 lžic cukru, 2 lžíce vanilkového cukru, 1 lžička soli, 500g polohr. mouky, 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí,

V tomto pořadí se to dá všechno do formy.
Po signálu přidáme hrozinky namočené v rumu případně i posekané oříšky, mandle, čokoládu.....
Program Klasik, kůrka světlá, velikost velká
Více ...
Vložil: Kisi + 2 děti dne 19.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tradiční jablečný koláč"recepty pro nás, mamky"

recept je naskenovaný a vložený v mém albu

Více ...
Vložil: Jíťa+ 2 děti dne 7.2.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Střecha z BEBE sušenek"recepty pro nás, mamky"

Střecha z BeBe sušenek Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem. Přidáme trochu rumu. Podle chuti. Poté naskládáme na alobal první vrstvu BE-BE sušenek Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti, proto si raději alobal na okrajích ohrnuji, aby se sušenky nerozjížděly. Na náplň naskládáme znovu šachovnicově sušenky, ale tentokrát barvy obrátíme. Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány. Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu, levou rukou levou stranu a přitiskneme k sobě do tvaru střechy. Jde to krásně. Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu. Polijeme čok. polevou. Já tentokrát použila zajíčky, vzhledem k tomu, že bylo po velikonocích. Tato poleva nevypadá zrovna esteticky, ale snad mi to odpustíte. Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice. Nejlépe přes noc, aby be-be sušenky zvláčněly. Dnes jsem to trošku urychlila, takže jsem krájela hned. První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný, ale ty ostatní budou ukázkové. Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování, zda tento recept vyzkoušet. Věřím, že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů. Dobrou chuť!!!!!

Více ...
Vložil: Vosička a Adámek dne 2.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hrk,hrk buchta"recepty pro nás, mamky"

1,5 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prdopeč. krém: 1 velký ananas.kompot i se šťávou 1 šlehačka 1 ztužovač šlehačky 1 inst.pudink(bez vaření) Suroviny na krém dáme do nádoby, uzavřeme víkem a hrkáme, dokud se nespojí v krém. (lze i šlehačem, potom ale ovoce vmícháme až nakonec) Upečeme placku, navrch krém a pocákáme čokoládou.

Více ...
Vložil: Vosička a Adámek dne 2.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kakaový tunel"recepty pro nás, mamky"

Ingredience těsto: 6 vajec, 200g cukru, 150g hladké mouky, 3 lžíce kakaa náplň: 150g másla, 250g tvarohu, 120g cukru, 2 banány Postup Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mouku a kakao. Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení ( 200°C asi 12 minut). Po vytažení z trouby srolujeme po kratší! straně a necháme vychladnout. Na náplň ušleháme máslo s cukrem, vešleháme tvaroh, můžeme přidat lžíci rumu. Vychladlý plát rozrolujeme, z kraje odkrojíme pruh o šířce horní části formy na srnčí hřbet a dáme bokem. Do formy dáme potravinářskou fólii, zbylým piškotem formu vyložíme (kus ještě zbude), dovniř namažeme část krému, doprostřed vtlačíme oloupané banány, doplníme krém a přikryjeme odloženým pásem, který tam pevně přitlačíme. Dáme vychladit do ledničky, vyklopíme a ozdobíme zbylým krémem.

Více ...
Vložil: Vosička a Adámek dne 2.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Skořicové řezy"recepty pro nás, mamky"

Ingredience Těsto: 3 tvarohy, 20 g cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce dětské krupice, 1/8 másla (změklého) Povrch: 3 zakysané smetany, 2 lžíce moučkového cukru, 2 skořicové cukry Postup: Veškeré přísady na těsto ušleháme a nalejeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 180 °C asi 45 min (zkusíme špejlí). Po upečení těsto vychladíme, poté na něj nalejeme zakysanou smetanu, do které jsme zamíchali 2 lžíce moučkového cukru, nakonec posypeme skořicovým cukrem. Řezy se podávají vychlazené! Jsou vynikající, velmi osvěžující a nejsou moc sladké.

Více ...
Vložil: Vosička a Adámek dne 2.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nebe v hubě :o) - Sarymi"recepty pro nás, mamky"

Těsto: 500g hladké mouky, 200g cukru, 2 vejce, 200g másla, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody smícháme se 2 lžičkami mléka. Z toho všeho zaděláme těsto, rozdělíme jej na 2 poloviny a rozválíme na plechy. Jednu placku ihned pečeme 10-15min na 175°C (horkovzdušná trouba s ventilátorem) na druhou placku naskládáme směs. Směs: 250 - 350 g ořechů nasekaných na 1/2 nebo na 1, 80g cukru, 120g másla, 3 lžíce medu. Tuto směs dáme na pánev a osmažíme dozlatova. Ještě TEPLOU směs nanést na druhou neupečenou placku. Směs nesmí vychladnout, jinak ztvrdne a nejde s ní nic udělat. Placku s ořechy pečeme rovněž 10-15min na 175°C (horkovzdušná trouba s ventilátorem). Krém: 3dcl mléka, 1 a 1/2 lžíce hl. mouky, 1 a 1/2 lžíce solamylu, 100g cukru ( dát méně) vařit a vychladit. Chladnou směs postupně přimíchat do 250g másla s vanilk. cukrem. První upečenou a vychlazenou placku postříkáme rumem (cca 1 - 1 a 1/2 dcl) necháme vsáknout, poté potřeme krémem, přiložíme druhým upečeným plátem (s ořechy). Necháme uležet do druhého dne. Placky je třeba nechat vychladit, pak jsou pěkně tuhé a jde s nimi manipulovat.

Více ...
Vložil: Vosička a Adámek dne 2.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KOKOSOVÉ BEJLÍS"recepty pro nás, mamky"
2 Salka
2 Tatry (případně jiné neslazené mléko)
8-10 lžic kokosu
rum dle chuti

Salka uvaříme ve vodní lázni, cca 2 hodiny do zkaramelizování. Kokos upražíme na suché pánvi dorůžova, přilijeme neslazené mléko a necháme přejít varem a přecedíme. Necháme vše vychladit a smícháme dohromady kokosové mléko a karamel a dochutíme rumem podle potřeby.

Více ...
Vložil: Zdenka +4 dne 7.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 "SALÁMOVÝ DORT""recepty pro nás, mamky"
popis se týká konkrétně tohoto dílka. Jinak, jak známo, fantazii se meze nekladou, tak se nechte isnpirovat...


Dortovou formu jsem vyložila potr. folií, pokladla plátky veky skoro násilím, aby bylo co nejmíň mezer, pomazala sýrovým krémem (pomazánkové máslo+mazací sýry poměrem dle chuti), další vrstva veky, vrstva salámu (pomletý měkký salám, máslo a kečup na spojení), opět veka.
Pak jsem vše vyklopila na tác a celý dortík pomazala sýrovým krémem, zbytek krému jsem dala do sáčku s hubičkou.
- růžičky - kolečko salámu od středu nakrojené jsem stočila nahusto do kornoutku, z měkkého salámu jsem na kornoutek natočila ještě jedno kolečko (růžička je bohatější)
- kytičky - jsou vykrojené z plátků sýra vykrajovačkou, já jsem je ještě poprášila sladkou paprikou, aby byly vidět.
- zelení - pokrájela jsem kyselou okurku na plátky a dlouhé nudličky.
No a pak jen dodekorování krémem a hotovo.

Více ...
Vložil: Zdenka +4 dne 24.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 84 [Dalších 74 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.