Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Alternativní medicína, bylinky atd.


 Články 17 z 7 
 chilli (od Amonety)*Alternativní medicína, bylinky atd.

Chilli se hlavně přisuzuje role v ovlivnění autoimunitních reakcí organismu. Takže takový malý pomocník prednisonu, wobenzymu a spol.

Jak se do tebe embryo dostane je jedno - je tedy jedno jestli otěhotníš doma, po IUI, ET či KET.

Jde o to, že u značné části žen - v ČR není podrobně sledováno - po IVF se embryo uchytí, na testu se kolem 8. dne ukáží //, ale již cca 15. - 20. den po ET je HCG minimální. Hovoří se o tzv. biochemickém těhotenství. To může být způsobeno jednak defektem embrya, ale bohužel čím dál častěji i imunitní reakcí matky. A právě tady zabírá chilli.

Dávkování:

u žen s vážným autoimunitním onemocněním, či u těch, kterým špatně dopadlo imunitní vyšetření - protilátky proti plodu - se podává až 200 g Sweet Chilli Sauce for Chicken 24% (tato forma zvolena pro jednoduchost dávkování, minimum alergických reakcí - zkuste si stříhat chilli papričky - a i chuťovou přijatelnost).

Samozřejmě je možné podávat ekvivalent čerstvých papriček či práškového chilli.

U žen bez předchozích biochemických těhotenství, bez spontánních potratů v anamnéze, s negativním imunitním vyšetřením se podává dávka podstatně nižší - cca 1-2 polévkové lžíce 3 x denně.

Ve sledovaných cyklech bylo podáváno od 1. dne cyklu (možno samozřejmě začít již dříve) a podávání bylo ukončeno po potvrzené srdeční akci plodu (některé ženy pokračovaly v užívání dále).

Z vedlejších efektů byl hlášen značný pokles výskytu ranních nevolností, vymizení akné, zlepšení kvality pokožky,nehtů a vlasů.

A perlička na závěr - plešatým partnerům - kteří chilli užívali solidárně se ženami začali růst vlasy.

 

kokos zabírá velmi dobře při problémech se štítnou žlázou, takže pokud ses na ni léčila, či se léčíš, jejich jezením nic nezkazíš. Navíc kokos stejně jako grapefruity podporuje růst sliznice. Takže od 1. dne cyklu

Více ...
Vložil: spravce* dne 8.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čaje od pí. Mojžíšové*Alternativní medicína, bylinky atd.

Holky, tyhle recepty prý doporučovala pí. Mojžíšová.

 

1. řebříček 20g

šipek 20g

mateřídouška 10g

kopřiva hluchavka-květ 7g

truskavec 15g

heřmánek 5g

čekanka 10g

jitrocel 7g

 

do 3dcl studené vody dat 10g teto směsi, nechat přejít varem, přikrýt a luhovat 30 min., pit nalačno 2x denně.



2. třezalka 70g

řebříček 70g

heřmánek 70g

měsíček zahradní. 50g

hluchavka bila 20g


2 polévkové lžíce do litru studené vody, uvařit, 30min. luhovat, pit 4x denně před jídlem.

Více ...
Vložil: Lupka+Linda 11/09+Ema 10/13 dne 11.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kontryhel*Alternativní medicína, bylinky atd.

Každá žena má v sobě ukryté malé biologické hodiny, které řídí její život, její ženskost. Tu nejkrásnější věc, která ji dělá krásnou ženou, milující matkou i vášnivou milenkou! Někdy se ovšem naskytnou problémy, které tuto harmonii naruší. A proto nám matka příroda nechala vyrůst několik bylinek, které umí zklidnit naši rozčeřenou hladinu. Pár si jich představme.

Kontryhel Král ženských bylinek. Naše prabáby říkaly, že tato skromná a nenápadná bylinka má přímo ženské a mateřské poslání, a proto to byla magická bylinka k čarování pro lásku a krásu.
Kontryhel posiluje ženské pohlavní orgány, především dělohu. Zpevňuje podbřišek, a tím zlepšuje stav dělohy náchylné k potratům a zvyšuje pravděpodobnost početí . Je jedinečný při menstruačních poruchách, a to oslabené nebo slabě vyvinuté menstruaci. Tlumí menstruační bolesti. Upravuje nadměrné krvácení. Léčí všechna zánětlivá onemocnění v podbřišku, včetně zánětu vaječníků. Působí proti bělavému výtoku a svědění, kdy jsou dobré sedací koupele.
Jeho pití je vhodné jako prevence k ulehčení přechodu. Upravuje nepříjemné potíže při menopauze, a to včetně psychických.
Kontryhelový čaj se doporučuje pít i během těhotenství, zvyšuje záruku donošení miminka a snadného porodu. Pomáhá i při nervových potížích během těhotenství a po porodu, jako je deprese, strach. Jeho pití po porodu a v období šestinedělí stahuje dělohu. Kontryhel také podporuje sekreci mateřského mléka.
Zkrátka vrací naši ženskost do harmonie.
Působení kontryhelu ale nekončí. Používá se jako výplach při zánětech v dutině ústní nebo při vytržení zubu a na oční záněty. Při zevním použití (podpořit i vnitřně) svým svíravým účinkem hojí vředy, rány, včetně těch hnisavých a alergického původu. K vymývání ran a k obkladům se používá silnější odvar, ale studený.
Působí proti infekcím močových cest. Užívá se při nespecifických průjmech a onemocněním zažívacího traktu. Čistí krev a pomáhá při obezitě. Zlepšuje spánek a koupel z něj pomáhá při oslabení svalů, možno použít u dětí. Výluh změkčuje hrubou pokožku na těle.
Kontryhel nemá žádné vedlejší účinky. Je také netoxické sedativum. V případě ledvinových potíží se nedoporučuje pití dlouhodobé. Na zvířatech byla prokázána schopnost omezit rozvoj rakoviny prsu.
Čaj z kontryhelu
2-4 čajové lžičky bylinky přelijeme 1/4 litrem vroucí vody a necháme jen krátce přejít varem, poté necháme 10 minut luhovat. Pijeme 2 šálky denně.

ČAJ JE NEJLEPŠÍ SYPANÝ NE PORCOVANÝ

Jestliže existuje nějaká bylina pro ženy, pak je to kontryhel, protože jedinečně působí na většinu ženských chorob a potíží. Na prvním místě slouží ženám se slabou nebo vynechávající menstruací, zvyšuje pravděpodobnost početí a pomáhá udržet plod. Každá maminka, která chce donosit a snadno porodit zdravé dítě, by měla od třetího měsíce těhotenství, ale nejpozději poslední tři měsíce před porodem, vypít denně 1 - 2 šálky čaje z kontryhelu. I v případě, že začne žena v době těhotenství slabě krvácet, je třeba začít okamžitě pít kontryhelový čaj, navíc s troškou turanky, kokošky pastuší tobolky a přesličky. Kontryhel prospívá také dítěti, protože zlepšuje kvalitu mateřského mléka, podporuje jeho tvorbu a vylučování. A nejen budoucím maminkám lze doporučit tuto bylinku, ocení ho i ostatní ženy, neboť pomáhá při menstruačních poruchách a bolestech, zmírňuje výtoky, osvědčuje se i pří těžkostech
souvisejících s klimakteriem. Pro své hojivé účinky má kontryhel i jiné uplatnění. Léčí všechna zánětlivá onemocnění v podbřišku, například častý zánět vaječníků. V těchto případech je třeba používat kontryhel vnitřně ve formě nálevu i zevně jako sedací koupel. Jakékoli rány se hojí mnohem rychleji, když je častěji omýváme silným odvarem z kontryhelu. Výhodou kontryhelu je, že nemá nežádoucí účinky a že ho můžeme při běžném dávkování používat i delší dobu. Doporučuje se pít ho samostatně, třikrát denně šálek, někdy kombinovat podle druhu nemoci s jinými rostlinami.

Informovala som sa v špecializovanom bylinkovom obchode na kontryhel (alchemilku) a predavačka mi nevedela ani potvrdiť ani vyvrátiť, či sa môže piť v tehotenstve. Povedala ale, že robia zmes pre tehotné, v ktorej je aj kontryhel, no len v malom množstve. Tento čaj je možné objednať si aj telefonicky, pošlú ho (asi na dobierku). Tel. číslo 055/6255207 (0042155/6255207).
Ohľadne pitia kontryhelu počas cyklu tiež nebola príliš informovaná, povedala, že na úpravu menštruačného cyklu sa môže piť počas celého cyklu, v prípade plánovaného tehotenstva je asi naozaj lepšie piť ho len do ovulácie (ale nevedela vysvetliť, prečo).

Více ...
Vložil: Yanull & 2 dne 1.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 VZ směs*Alternativní medicína, bylinky atd.

Čaj VZ směs prodávají v Praze, v uličce u Staroměstského náměstí - Dlouhá 6, Praha 1. Obchůdek najdete velice snadno, stoupnete si čelem k Husovi (sousoší) a dáte se směrem pravý dolní roh. Na rohu je picerie a kousek za ní, kolmo na ulici je krámek bylinkářství. Prodáva se jako sypaná směs po 550g za 286 Kč nebo 1kg. Prý je ho možno objednat i na dobírku - tel.č. 321 796 217, cena: něco kolem 260 Kč. Jinde o tomto čaji nemají ani ponětí. Snad ješte v bylinkářství poblíž Rozhlasu.

Čaj je směsí bylin:
dobromysl (slov. pamajorán obyčajný)
truskavec (slov. truskavec obyčajný al. stavikrv)
šípek (slov. šípky)
mateřídouška (slov. materina dúška)
čekanka (slov. čakanka lekárska)
řebříček (slov. myší chvost)
hluchavka (slov. hluchavka)
heřmánek (slov. harmanček)
jitrocel (slov. skorocel kopijovitý)


Není psáno v jakém poměru. Prý se popíjí dlouhodobě, 2-3x denně.

Info od Petry:

čaj VZ směs prodávají i v lékárně na Praze 11:Lékárna U sv. Anny
Prodávají balení po 71 g,cena kolem 60,-CZK

Kontakt:
Telefon: +420 272941361


Adresa:
Majerského 2038/21
149 00 Praha - Chodov

Více ...
Vložil: spravce* dne 12.8.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čaj na otěhotnění*Alternativní medicína, bylinky atd.

Recept na čaj:
světlík lékařský (slov. očianka Rostkovova) 1 dávka
třezalka tečkovaná (slov. ľubovník bodkovaný) 1 dávka
kontryhel (slov. alchemilka) 1 dávka
yzop (slov. yzop lekársky) 1 dávka
mateřídouška (slov. materina dúška) 1 dávka
řebříček (slov. myší chvost) 1 dávka
heřmánek (slov. harmanček) 1/2 dávky
tužebník jilmový (slov. túžobník brestový) 1 dávka

Dávka je asi 10 g.

1 polévková lžíce se přelije 1/4 l vroucí vody, nechá 1/4 hod. louhovat a slije. Pije se po menstruaci prvních 7 dní dvakrát denně - nalačno a večer , zbylé dny cyklu jednou denně ráno nalačno. Při menstruaci se pití vynechá a pokračuje až po skončení. To se opakuje 3 měsíce.

(Holka, která tento recept poskytla, píše: "Je starý od pratety, je dost hnusný, ale účinný, já jsem po něm otěhotněla 5x !")

Více ...
Vložil: spravce* dne 12.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čaj na neplodnost*Alternativní medicína, bylinky atd.

Neplodnost - jsouli muž a žena zdrávi:

Vezmeme 240g řebříčku, 60g květů černého bezu, po 30g jmelí, zeměžluče a listu máty peprné a po 20 g listu máty kadeřavé, natě mařinky vonné, natě mateřídoušky a oddenku puškvorce. Do jednoho litru vody vhodíme 10g směsi a pod pokličkou vaříme 1 minutu. Necháme louhovat do vychladnutí, scedíme a uschováme v chladnu. Pijeme třikrát denně 1 dcl před jídlem a stejné množství asi 1 hodinu po jídle. Po napití v poledne a večer před jídlem vezmeme jednu čajovou lžičku olivového oleje, po jídle pak čajovou lžičku medu, podle možnosti jednodruhového. Na žízeň místo vody pijeme nálev z meduňky lékařské, asi půl litru denně. Večer lehké masáže podbřišku, slabin a křížové oblasti, pak se teple zabalíme a jdeme spát.

Více ...
Vložil: spravce* dne 12.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čínske bylinky pani Sprušanskej*Alternativní medicína, bylinky atd.

Kontakt:
Melánia Sprušanská
tel. +421335515312 (033/5515312) - telefonovať 8.00 -10.00, 21.30 -22.00 hod.

Kancelária (bez telefónu): Šrobárova 6 (1.poschodie), Trnava
pondelok-piatok: 11.00 -20.00 hod.
sobota: 9.45 -14.00 hod.
V kancelárii nemá telefón, iba doma.
Objednávať sa netreba, kanceláriu má v budove vedľa vrátnice do trnavského cukrovaru.

Kúru si možno objednať aj telefonicky - p. Sprušanská posielala bylinky aj na dobierku (s presným rozpisom, ako ich užívať).

Je možné si objednať kúry rôznej dĺžky: 2-týždňovú (cca 220 Sk); 1-mesačnú; 2-mesačnú (cca 600 Sk); 4-mesačnú (cca 930 Sk).

Více ...
Vložil: spravce* dne 12.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 17 z 7 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.