Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - zavařování, konzervování


 Články 14 z 4 
 Rybíz jako brusinkyRecepty - zavařování, konzervování

1 kg červeného rybízu
50 dkg krystalového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 balíčku skořicového cukru
2 tlučené hřebíčky
šťáva z 1 menšího citronu
6 lžic rumu

Postup: vše se smíchá v kastrolu, vaří asi 10 minut a průběžně se sbírá pěna. Ale až po vypnutí se přidá rum. Pak se to ihned horké dá do malých skleniček, zavíčkuje a už se nesterilizuje. Dává se to místo brusinek ke svíčkové. Nejenom ;)
Více ...
Vložil: Bluemar dne 20.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kečup / delfin_xRecepty - zavařování, konzervování

rajčata 8kg cibule 3kg jablka 2kg sůl 10 lžic sladká paprika Kotány 12 lžic (4x25g jsem tu našla poznámku) hřebíček 30ks nové koření 30ks cukr 1,5kg ocet 150ml Suroviny se rozkrájí a pak se to vaří (asi 1,5-2 hodiny).20 minut před koncem varu se přidává teprve cukr. Ocet se dává až po ukončení vaření. Já když to dovařím, tak to nechám zchladnout, vyberu koření (fuška :) původně se to mělo dávat do nějakého hadříku, ale to já nedělám). A umixuju v mixéru. Oni se namixujou ty slupky a tak. Známá to ještě pasíruje, aby tam nebyly zrníčka z rajčat. A nakonec se to sterilizuje ve skleničkách 20 minut na 85 stupňů.

Více ...
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pikantní okurky / BluemarRecepty - zavařování, konzervování

Pikantní okruky

2,5 kg přerostlých okurek nakladaček (dělám to i z okurek, které nemají moc semen – hadovky, salátovky) nastrouhat na tenká kolečka i se slupkou
80 dkg cibule nakrájet na čtvrtky dát do většího lavoru podle množství,nasypat na to
3 polévkové lžíce soli a nechat 1/2 hodiny stát

nálev: všechny směsi svařit a nechat vychladnout
6 dcl ocet
35 dkg pískový cukr
1 lžička kávová mletý pepř
1 lžička kávová kari
l lžička kávová čili

Studený nálev nalijeme na okurky a necháme 2 hodiny uležet. Pak dáváme do sklenic a 15 minut sterilizovat na 85 stupňů C. (asi 12 sklenic 0,3l)
Více ...
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čalamáda z hub / ???Recepty - zavařování, konzervování

1 kg hub .. kostky
40 dkg paprik
30 dkg cibule
10 dkg cukru
1,5 dkg soli
1 dcl octa
1 lžíce oleje
1 lžička pepře
¼ lžičky mletého hřebíčku
3 ks malého rajského protlaku ( nebo jen 2 + několik rajčat)

Vše dáme do hrnce (nepodlívat, pustí vodu samo !!!), necháme přejít varem, plníme do skleniček, zavíčkujeme a zavařujeme 45 minut.

Více ...
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 14 z 4 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.