Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník recepty pro rodiče


 Články 110 z 37 [Dalších 27 >>] 
  Moučník 3Bit - doporučuje Zuzaa :o)recepty pro rodiče

Ingredience: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 dl oleje, 2 vejce, 1/4 l vlažného mléka, 2 lžičky kakaa, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Vmícháme ušlehaný sníh z bílků a těsto rozetřeme na vymazaný a polohrubou moukou vysvpaný plech. Piškotové těsto upečeme do růžova.
V 1/2 litru mléka rozšleháme 2 vanilkové pudinky. Přidáme dva vanilkové cukry a uvaříme tuhý pudink. Do vychladlého zašleháme 150 g změklého másla a 100 g moučkového cukru. Vychladlý moučník potřeme máslovým krémem a poklademe 2 balíčky sušenek BeBe. Na sušenky rozetřeme karamelový krém.

Karamelový krém: vaříme dvě hodiny ve vodě uzavřenou plechovku slazeného mléka SALKO. Do vychladlého karamelu zašleháme 250 g másla. Karamelový krém postříkame čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Více ...
Vložil: Tulenik-dvojky dne 12.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 "Rychlý mámin perník s jablíčky"recepty pro rodiče

Ingredience: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 ks vejce, 1 prášek do perníku, mléko dle potřeby, kakao, 2 jablíčka nakrájená na kostičky, oříšky.... Postup: Vše smícháme v tekuté těsto (já nejprve rozšlehám vejce s olejem a cukrem, pak přidávám prosátou mouku s práškem do perníku a dle potřeby přidávám mléko, nakonec zamíchám oříšky a jablíčka na kostičky-nestrouhat!), vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme až je hotové. Recept jsem si vymyslela, takže si myslím, že ho nezkazí ani troška rumu a případně rozinky....čokoládová poleva apod...

Více ...
Vložil: plaminek (Vojta+Ondra 18.6.04) dne 13.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Brambory s mletým masem,tomatem a sýremrecepty pro rodiče

Suroviny:500g mletého masa (jedno jaké,já používám kuřecí nebo krůtí) 500g brambor (nejlépe pevných,které se používají na salát) 1 rajčatový protlak 200g sýr cihla 1 pytlík mraž.zeleniny Lečo 1/2 kelímku kysané smetany majoránka,pepř,sůl,bazalka,koření na drůbež Příprava: nejprve si uvaříme oploupané brambory v osolené vodě,nakrájené na kostičky nebo podobné tvary potom na pánvi podusíme zeleninu Lečo zeleninu poté přesypeme na talířek a necháme stát na tu samou neumytou pánev dáme mleté maso,všechno koření,osmahneme,aby nebylo syrové přidáme rajčatový protlak a ještě chvilku mícháme přidáme zeleninu nastrouháme si sýr Vytáhneme zapékací mísu,do ní vložíme půl dávky brambor,na to půl dávky mletého se zeleninou,posypeme sýrem na sýr druhá dávka brambor,druhá dývka mletého,sýr vše zalijeme smetanou Pečeme veprostřed trouby cca 15min dokud se sýr neroztaví a nezhnědne (jen lehce)

Více ...
Vložil: Jesie dne 12.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celé kuře s kečupem od Jitulkyrecepty pro rodiče

Na oleji osmahnu cibulku, v závěru přidám česnek. Naleju do pekáče na kuře nebo čtvrtky - dát koření kuře, podleju vodou a nechat píct, pak vyndat kuře skoro pečené a zalejt půl sklenici kečupu ostrý, jemný, záleží na tobě. Promíchat sós, kuře vrátit do trouby a dodělat tak 5 - 10min. Dobré s bramborovým knedlíkem.

Více ...
Vložil: Tulenik-dvojky dne 23.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 DOMÁCÍ PRIBIŇÁKrecepty pro rodiče

(teda splácala jsem 2 recepty dohromady, ale výsledek byl vynikající) uvařit puding z 1/2litru mléka (měl být vanilkový, ale doma jsem "potkala" karamelový a moc hezky na mne mrkal) nechat vychladnout a pak rozmixovat s jedním tvarohem a vanilkovým cukrem do tuha ušlehat šlehačku a pomalu ji vmíchat jinak jen pro info v tom 1. receptu tvaroh + vanilkový cukr + do tuha ušlehaná šlehačka a v tom 2. receptu byl puding + tvaroh Je toho hrozně moc a je to hrozně dobrý! Jo a prý to vydrží tak 3 dny v ledničce. Teda u nás to vydrželo asi 1/2 hodiny :o))))

Více ...
Vložil: Janina+K+L dne 1.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort na lžíce aneb recepty pro rodiče

Ingredience: 3 žloutky, 3 lžíce pískového cukru, 3 lžíce vařící vody, 2 lžíce oleje, 4-5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 3-4 bílků, zavařenina. Krém: 1 tvaroh, rum, 100 g másla, 100 g cukru. Poleva: 2 tyčinky ledových kaštanů, 1 lžíce ztuženého tuku (nebo holandské kakao, tuk +cukr na klasickou čoko polevu). Postup přípravy: Žloutky, vodu, cukr a olej utřeme do pěny , přidáme střídavě sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Lehce promícháme a upečeme v dortové formě. Upečený korpus pomažeme zavařeninou (nejlépe kyselou), naneseme tvarohový krém, uhladíme a polijeme polevou z ledových kaštanů (nebo čoko polevou). Povrch můžeme zdobit ovocem, ořechy apod.Krém: utřeme máslo s cukrem + rum a zašleháme tvaroh.Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme ledové kaštany s tukem a promícháme dohladka.

Více ...
Vložil: plaminek (Vojta+Ondra 18.6.04) dne 26.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort Raffaello recepty pro rodiče

Ingredience: Na těsto: 5 vajec, 150 g práškového cukru, prášek do pečiva, 100 g mouky, 1/2 dl vody
Na krém: 3 šlehačky, 2 bílé čokolády (cca 100 g), 200 g kokosu



Postup přípravy: Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta. Dáme péct do dortové formy - okrouhlé (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme - nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu, nalámanou na kousky, mícháme - mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části - 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).
Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.
Bonbony se jmenují Želé ovoce, želé s ovocnou příchutí, dovozce Gold Stella. Koupila jsem to ve vesnické prodejně :o), ale viděla jsem to i v Tescu mezi čokoládama...

Více ...
Vložil: Tulenik-dvojky dne 14.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Drobenkový tvarohový dortrecepty pro rodiče

Ingredience: 380 g hrubé mouky, 120 g krupicového cukru, 150 g Hery, 1 větší vejce, 1/2 prášku do pečiva Náplň: 750 g měkkého tvarohu, 250 g krupicového cukru, 1,5 dl mléka, 1,5 dl rumu, 2 vejce, 1,5 balíčku vanilkového pudinku, 1,5 dl oleje, rozinky, ořechy, kandované ovoce Postup přípravy: Všechny přísady dáme do misky a zpracujeme na drobenku. 2/3 drobenky nasypeme do vymaštěné a strouhankou vysypané dortové formy, polijeme náplní, uhladíme a povrch posypeme zbytkem drobenky. Pečeme zvolna asi 45 minut. Necháme vychladit (nejlépe do druhého dne) a krájíme na řezy. Horní drobenku občas vylepším mletými oříšky... Náplň: všechny přísady promícháme do hladké směsi a přidáme rozinky, sekané ořechy a kandované ovoce (nemusí být).

Více ...
Vložil: plaminek (Vojta+Ondra 18.6.04) dne 8.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Fazole od Myšákarecepty pro rodiče

- na cibulce orestovat nakrájenou klobásu (ostřejší), nebo i klidně mix jakékoliv uzeniny
- fazole uvařit do měkka, já je nevařím, používám v plechovce (nejraději v tomatě)
- na uzeninu vysypat skleničku leča a hotové fazole a ještě chvilku povařit
a už se jenom olizovat, jíme to s pečivem a je to mňam

Více ...
Vložil: Tulenik-dvojky dne 23.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chlebový dortrecepty pro rodiče

· malý kulatý bochník chleba
· pomazánkové máslo
· šunka
· tvaroh, máslo, jiné suroviny na oblíbené pomazánky
· sladká paprika
· zelenina na zdobení

Z chleba odkrojíme vršek a kůrku tak, že vznikne dortový korpus. Ten několikrát prořízneme jako u klasického dortu. Všechny části, které přijdou na sebe namažeme z obou stran pomazánkovým máslem a proložíme nadrobno nakrájenou šunkou a položíme na sebe.

Připravíme (nebo koupíme) dvě oblíbené pomazánky, které se chuťově doplňují, jednu z nich případně dobarvíme sladkou paprikou. Nebo - v misce utřeme tvaroh s trochou másla a sladkou paprikou do hladké pěny.

Boky dortu pomažeme světlou pomazánkou a obalíme v nadrobno nakrájených bylinkách (petržel, pažitka, jarní cibulka....). Vršek dortu potřeme, a ozdobíme dvěma pomazánkami pomocí zdobícího sáčku. Ozdobíme zeleninou. Fantazii a chuti se meze nekladou.

Více ...
Vložil: Tulenik-dvojky dne 19.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 37 [Dalších 27 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.