Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ROK 2006
Plán akcí Ledňáčku v roce 2006


 Články 110 z 15 [Dalších 5 >>] 
 LinuxfestROK 2006

LINUXFEST Proběhne dne 14. prosince od 18 hodin v zasedací místnosti lednické radnice. Program bude zahájen přednáškou určenou nejen začátečníkům o možnostech systému Linux. Účast přislíbili významní hosté z JČU a vývojáři Linuxu. Budete mít možnost nechat si od odborníků nainstalovat distribuci Linuxu na přinesený počítač a také se s nimi poradit. Program bude ukončen neformálním setkáním uživatelů GNU Linux. Za pořadatele vás zve MC Ledňáček, Ledenice

Více ...
Vložil: adel dne 11.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
  Co je Linux ?ROK 2006

Linux je stejně jako Microsoft Windows nebo Mac OS operační systém. Liší se od nich v tom, že je poskytován pod svobodnou licencí a často zdarma. Přesněji, jedná se o jádro operačního systému, který spolu s ostatními programy tvoří celek. Jádro i velké množství programů pro něj je licencováno GPL GNU licencí zaručující svobodu ke zdrojovému kódu. To sice neznamená, že Linux musí být zdarma, jakmile jej ale získáte, dodavatel nesmí bránit přístupu ke zdrojovým kódům, jejich případným úpravám a další distribuci. Linux je k dispozici v různých formách – linuxových distribucích. U komerčních Linuxů neplatíte za jednotlivé licence, ale za služby poskytované distributory. Pomohou vám Linux nainstalovat, spravovat a používat, zaškolí vaše pracovníky i techniky a poskytnou bezpečnostní aktualizace. Můžete se také rozhodnout pro nekomerční distribuci, která se dá stáhnout z internetu, a neplatit. V distribuci najdete také mnoho programů. Linux se ovládá podobně jako jiné operační systémy. Linux má jedinečnou schopnost přizpůsobit ovládání požadavkům uživatele, pokut umíte ovládat jiné systémy, zvládnete i Linux. Můžete ho provozovat spolu s jinými systémy na jednom počítači, nebo jej vyzkoušet přímo z CD bez nutnosti instalace. Linux je imunní vůči virům a spywaru pro Windows a linuxové viry se prakticky nešíří. Nemusíte počítač zatěžovat programy, které neustále hledají škodlivý software. Využijte svůj počítač na plno! S Linuxem uděláte stejnou práci jako s jinými systémy. Najdete v něm kancelářské balíky, programy na třídění a editaci fotografií, pro střih videa i hudby, prohlížení internetu, čtení pošty nebo hry. Můžete také spouštět vybrané aplikace pro Windows.

Více ...
Vložil: adel dne 11.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 prosinec 2006 1. částROK 2006

Program na prosinec – MODRÝ MĚSÍC:

Každý měsíc bude mít svou barvu, která nás bude provázet básničkami, písničkami i našimi hrami.


Čtvrtek 7.12.

10.00-12.00

Vyrobíme si okenní dekorace – Mikuláše (vystřihování z papíru, vybarvování, lepení)


Úterý 12.12.

16.30-17.30

Žádný vánoční stromeček by nebyl úplný bez ozdobných řetězů. Přijďte si je s námi vyrobit z těstovin. Materiál přineste s sebou (konkrétní domluva na druhu těstovin v MC). Řetězy použijeme na vyzdobení vlastního vánočního stromku.


Čtvrtek 14.12.

10.00-12.00

K Vánocům neodmyslitelně patří též vlašské ořechy. Jejich skořápky využijeme při tvorbě ozdob na stromeček, které rovněž zkrášlí náš vánoční stromek.

S písničkou a tanečkem uděláme radost všem – pravidelný obtýdeník s Vlaďkou Danielovou a jejími nápady.

Více ...
Vložil: adel dne 15.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 prosinec 2006 - 2.částROK 2006

Úterý 19.12.

16.30-17.30

Zdobíme vánoční stromek!!! Přijďte se určitě podívat!! Zazpíváme koledy, posedíme u čaje a vychutnáme si v předvánočním shonu chvilku klidu.

Zkusíme si promítnout několik krátkých pohádek.

Prosíme maminky, aby přinesly „vzorky“ své předvánoční tvorby, výměna receptů následuje.

Čtvrtek 21.12.

10.00-12.00

Modrá – hrajeme si, zpíváme, kreslíme a tvoříme s modrou. Pokud možno, přijďte i modře oblečeni :-)

MC Ledňáček

Sídlo: bývalá kotelna za hospodou na plácku – nízká budova s vysokým komínem

Tel.: 728 889 616, mclednacek@seznam.cz, http://rodina.cz/lednacek

Více ...
Vložil: adel dne 15.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Homeopatie a tradiční čínská medicína pro dětiROK 2006
13. 4. čtvrtek od 10.00 hod.

Místo: fara Ledenice

Beseda s MUDr. Alexandrou Matoušovou, zkušenou pediatrou, o možnostech využití alternativních postupů při léčbě (nejen) dětských pacientů. Co je to homeopatie, jak se vyrábí, a podle čeho se používá? Lze ji kombinovat i s běžnými léky? Jaké jsou přednosti tradiční čínské medicíny? A jaké nám tyto alternativy nabízí možnosti při léčbě běžných nemocí (chřipek, kašle, oslabené imunitě, při úrazech) i při léčbě komplexnějších onemocnění (ekzémy, alergie).

Více ...
Vložil: adel dne 4.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Šetrná domácnostROK 2006
20. 4. čtvrtek od 17.00 hod.

Místo: fara Ledenice

Beseda s Věrou Soukupovou z jihočeské Rosy o.p.s.. Jednoduché kroky k tomu, aby chod domácnosti zbytečně nezatěžoval přírodu. Možný výběr z oblastí: ekospotřebitelství, ekoznačení, potraviny a GMO, kosmetika ne/testovaná na zvířatech, čistící a úklidové prostředky, pleny, jak na hmyz a další nezvané hosty, elektrospotřebiče, obaly a odpady, doprava

Více ...
Vložil: adel dne 4.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pálení čarodějnic – nejen pro dětiROK 2006
30. 4. neděle od 17.00 hod.

U rybníku Horní Jáma v Ledenicích. Poté naváží ledeničtí rybáři stavěním máje. Zajištěno občerstvení i zábava.

Více ...
Vložil: adel dne 4.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MasopustROK 2006
25. února ve 14 hod

Letos bychom chtěli s dětmi po asi čtyřiceti letech navázat na tradici ledenického masopustu. V sobotu 25. února ve 14 hod zahájíme v DPS (Domě s pečovatelskou službou) koledu, se kterou bychom rádi obešli několik stavení na trase mezi DPS a hasičskou zbrojnicí, která bude naší cílovou stanicí a dějištěm karnevalového reje. Na zahájení jsou všichni srdečně zváni!!!

Prosíme všechny, kdo mají zájem o to, aby jejich dům naše koleda navštívila, zavolejte nebo pošlete SMS na níže uvedený telefon, nebo nás kontaktujte osobně. (Jelikož mezi účastníky budou i velmi malé děti, není v našich silách obejít celé Ledencie. Omezíme se pouze na úsek mezi DPS a hasičskou zbrojnicí. Omlouváme se tedy předem všem, k nimž se nedostaneme).

Pro rodiče s dětmi: Budeme rádi, pokud se k našemu průvodu připojíte (zvány jsou samozřejmě i děti z okolních osad). Texty písní a říkanek jsou k dostání na níže uvedeném telefonu. Co se týká masek, chtěli bychom být oblečeni jednotně - tématem nám bude cirkus (šášové, klauni, provazochodci, muzikanti, lvi, tygři, medvědi apod.).

Kostýmy budeme připravovat během února v rámci našich čtvrtečních schůzek, celý únor budeme zároveň nacvičovat písničky i říkanky. Škrabošky budou rovněž k zakoupení v drogerii U Žaludů.

Občerstvení na zbrojnici bude pokud možno z vlastních zdrojů, vítány jsou všelijaké domácí pečené, smažené, či jen tak umíchané dobrůtky, k pití limonády, džusy a čaje.

Doufáme, že nám bude počasí přát, a že si užijeme dostatek zábavy.

 Kontaktní telefon: 607 969 045, 387 995 754 e-mail: adela.chadimova@seznam.cz

Více ...
Vložil: adel dne 11.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přednáška - léčitelkaROK 2006
21. února 2006 od 17.30 hod

Společenská místnost ledenické fary

Diagnostika - automatická kresba Reflexní terapie Homeopatie O přírodní léčbě a životosprávě přijde pohovořit léčitelka E. Bubeníková Pro děti připraven hrací koutek

Více ...
Vložil: adel dne 11.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zdraví z přírodyROK 2006
8. 4. sobota od 14.00 hod.

Místo: společenská místnost DPS Ledenice

Beseda s léčitelkou E. Bubeníkovou o životosprávě, bylinkových čajích, homeopatii a léčivých kamenech (možnost zakoupení kamenů na místě).

Více ...
Vložil: adel dne 4.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 15 [Dalších 5 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.