Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník jaký kočárek pro dvojčata?


 Články 17 z 7 
 Bertini, Croozer, Inglesina Twin Jetjaký kočárek pro dvojčata?

Při pořizování kočárku jsme vycházeli z toho že bydlíme v paneláku a potřebujeme projet dveřmi. Kočár jsme měli uskladněný v kočárkárně. Dále bylo podmínkou kočár vidět a vyzkoušet, což byl trochu problém.

 

Bertini – 4 kolka se všemi koly aretovacími. Kluci jsou zimní a tak byli ve fusaku a v taškách.  Tašky jdou použít i jako fusak, ale je to tak na jaro, podzim. Potom byli jen kočáru. To mi vadilo, že kočár má nízké bočnice, tudíž i jako mimča museli být připoutaní. Vyřešili jsme to samostatnými kšíry, byli připoutaní. ale měli více volnosti, navíc často leželi na bříšku. Jako sporťák není nic moc, je hodně vysoký. Jezdí se s ním velice lehce, i najíždění na obrubníky, taky je dobrý do terénu. Jezdili jsme s ním 1,5 roku, teď čeká na zimu.

Docela problém byl s kolečky, často padaly. Jdou lehce nasadit, ale chce to cvik. Taky jsme měli 1 reklamaci na kolečko. Ložisko, či co je plastové…

 

Na kolo jsme pořídili Croozer. Je rozložený a složený v cuku letu. Je super, ale delší trasy jsem sama nezvládala. Pro děti je taky fajn, myslím, že otřesy netrpí. Jen ta jeho šířka. Musela jsem ho rozlošit, vynést a složit, a tohle absolvovat každý den… u toho hlídat děti ať neutečou. Myslela jsme, že jej budem používat jako sporťák, ale z tohoto důvodu jsme nakonec koupili ještě z druhé ruky golfky.

 

Inglesina Twin Jet – mají madlo před dětmi a spojenou rukojeť. O prostřední kolečka nezakopávám a příjde mi díky nim stabilnější a pevnější. Do dveří se vejdu a navíc do výtahu apod. jdou i dětmi připosložit. Taky se s nimi dá vjet do lehčího terénu, ale je to dřina. Lehce je složím a naložím do auta, to s Bertinim nešlo (je velice objemný a já nemám 1,8 m)

 

Na závěr. S kočáry jsme se všemi spokojeni, žádný jsme neměnili proto, že by nám nevyhovoval. Kdybych pořizovala kočár dnes asi bych vybrala nějakou trojkolku, ta by mi mohla vydržet po celou dobu. Např. Zekiwa –kdyby nebyla tak široká. Teď jsem objevila kočár Jogger Twin – projede dveřmi a má přední otáčecí kolo.

 

 

 

Více ...
Vložil: Radka, Míša+Víťa 01/05 dne 28.8.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Inglesina ExtracombiBiposto a PegPerego AriaTwinjaký kočárek pro dvojčata?
přináším naše zkušenosti s těmito kočárky

Při rozhodování, jaký pořídit kočár, jsem vycházela z těcho potřeb:

1. že bydlíme v 8.patře  bez možnosti nechat kočár v kočárkárně, výtah vstup 76 cm
2. že mám malinké auto
3. že chci být schopná samostatně cestovat MHD - eskalátory, busy, tramvaje, metro
4. že se děti narodí na podzim
5. že budu jezdit převážně po městě, sem tam víkend na chalupě.

Takže se mi výběr notně zúžil. Koupila jsem Inglesinu ExtracombiBipoosto, což je velice variabilní kočárek, který se dnes již bohužel nevyrábí. Hluboké korby lze situovat proti sobě nebo vedle sebe, sportovní sedačky potom za sebou, proti sobě, vedle sebe a na podvozek lze bez adaptérů přímo připnout autosedačky. Prvních 6 měsíců jsem na dlouhé každodenní procházky dávala korby vedle sebe, při cestování MHD a autem po doktorech, úřadech, návštěvách jsem využívala autosedaček na podvozku. V 6měsících jsem předělala kočár na sportovní verzi, osvědčily se nám sedačky dávat proti sobě, všude se dalo projet a kočár ani nebyl příliš dlouhý. Bohužel dětem se kolem roku v něm přestalo líbit, sezení je totiž poměrně vysoko, což je výhoda, že se maminka nemusí ohýbat k miminkům, ale pro větší děti už to tak ideální není. Navíc děti vyrůstaly z "vajíček", takže cestování autem by se pro mě stalo dosti náročným (podvozek do kufru, sedačky na sedadlo spolujezdce). K Inglesině bych dodala, že je sice těžká, ale jezdilo se mi s ní velice snadno díky velkým nafukovacím kolům.Podvozek je bytelný, je totiž dimenzovaný pro čtyřčata, takže vydrží skutečně hodně. Znám jeden starší typ, který vozí již pátá dvojčátka:-) Výhoda byla i to, že na podvozek šla připevnit jen jedna korba (sedačka) a nevypadalo to divně, podvozek je totiž krátký, resp. stejných rozměrů, jako monokočár. Totojsem využila jen párkrát, když jsem s malým musela jezdit plavat.

V 15měsících jsem pořídila PegPerego AriaTwin. Rozhodující byla pro mě velice nízká hmotnost (8kg), šířka jen 76 cm (výtah), že nemá středovou řadu koleček (zakopávání), že není zakončen klasicky holemi, ale normálním spojeným madlem. Také nám vyhovovalo, že děti nebyly pevně ke kočáru připoutané, jsou zde kšíry dovolující volný pohyb v mezích kočáru, kšíry je možné využít jako 3bodové nebo jako 5bodové. Aria má samostatná sezení a samostatné boudičky. Je stabilní a také se mi hodně líbila designem.  Nevýhodu bych viděla v tom, že nejsou polohovatelné nožičky, dítě se sice vyspí, ale nemá to pohodlí jako v pořádném sporťáku. Vpředu jsou jakési tácky, kam si děti mohou odkládat pití nebo hračku. Kolečka jsou klasická golfová, malá, přední aretovací, takže je určen pro jízdu ve městě.
Kočár jsme používali rok, když bylo dětem 2a1/4 putoval k dalším dvojčátkům.

Kdybych se dnes rozhodovala, kdy nejsem limitována výtahem, zvolila bych Hartan s taškami od narození + konstrukci na autosedačky, ovšem NE "dlouhou" verzi (Bebecomfort, InglesinaDomino, PegPeregoDuette) ale "krátkou" (Inglesina Biposto, Jané) Jestli bych pořizovala golfky nevím, nejspíše ano.

Káťa a Škubánci

Více ...
Vložil: Káťa+2 Škubánci dne 12.8.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 symbaba, BW triké, Cam trolley, AGS jaký kočárek pro dvojčata?

Symbaba- stál 10 tisíc a měl snad všechny vychytávky:  projel dveřmi 80, přehazovací rukojeť, tašky , prostorný, větrání boudiček,pětibodové pásy, do tří let.... ALE- po pár týdnech ježdění se kapku rozvrzal, hlavně rukojeť ale i celková konstrukce. Vím,že další rodiče měli potíže,ale znám i takové kterým kočár ,sice vrzavý,ale sloužil. Já ho prodala záhy, protože psaná nosnost 20 kg, je fakt málo.  Jinak jezdil relativně dobře.

Baby welt Triké-  máme z druhé ruky (PC víc jak 18tisíc, my koupili za 10 t.)komfortní verze. Pevné hluboké korbičky - výborné - krásně skladné .Na nošení sice těžší než tašky ,ale pevné. Košíky pod korbičkami mají za strany zip a tak přístup pro nákup nebo tašku je výborný.  Jako sportovní verze je vyníkající- měkké a přitom prostorné sedáky, pětibodové pásy, každé dítě má svou hrazdičku a boudičku.Sportovní verze lze polohovat až do rovného lehu, nastavení opěradel je na pásek . Trojkolka má přední zdvojené kolečko - výborné a stabilní. Kočárek bych řekla je spíš pro vyšší rodiče- já se svýma 165 cm mám občas problém zvrknout kočár na zadní kolečka . Ale třeba na inlinech , kdy jsem asi tak o 10 cm vyšší je to absolutně bez problémů. Projede dveřmi 80. Nosnost psaná 40 kg. Jízdní vlastnosti jsou pro mě nejlepší- ve městě i v terénu, ve sněhu.... nemám jedinou výhradu..

Cam trolley- tandem - máme ho do auta- máme velmi malý kufr a tento byl jeden z mála který se vejde celý bez rozebírání koleček a tak. . Jízdní vlastnosti jsou dobré do města , v terénu jsou otočná kolečka spíš na obtíž,ale zaaretovaná jdou. Když zadní dítě leží je velmi špatní přístup do koše. Spát mohou obě děti- zadní v lehu a přední v polosedu. Vyníkající je pláštěnka- tu hodnotím jako úžasnou. Je to spíš kočár pro sourozence. Měla jsem možnost vyzkoušet vzadu mimčo a ve předu dvouletá holčina- a jezdí ten kočárek líp.. Ale pro naše potřeby vyhovuje..

AGS-trojkolka-   jsme pořídili na chatu,taky z druhé ruky. Je velmi podobný Zekiwě- jak jízdní vlastnosti tak vzhled. Má jen větší zadní kola. Výborné jízdní vlastnosti- sedačky velké , prostorné ,v porovnání s BW ale asi jako lavice a gauč- ve prospěch BW.  Máme tento kočárek teprve chvilku tak nevím nic moc víc. Ale neprojde dveřmi 80..

Více ...
Vložil: Ivana a sosanky dne 3.8.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jak to bylo u násjaký kočárek pro dvojčata?

Kočárky u nás? Nechtělo se mi příliš investovat, takže jsme zvolili zlatou střední cestu a spokojenost byla veliká. Jako první jsme koupili 3kolku Zekiwu s taškama pro mimča. Tu jsme používali od narození tak do roka. Jako kočár si jí nemůžu vynachválit, i když nemá otočné přední kolečko, tak manipulace s ní je naprosto bez problémová. Jakmile holky začaly chodit, tak už v kočárku moc nechtěly být (tak od toho roku), tak jsme koupili golfky PégPérego Aria Twin - taky jsem moc spokojená, hlavně s jeho lehkostí a skladností, ale je to vyloženě městský kočár, občas sice jedem po lesních cestách, ale to pak radši nechám tlačit někoho jiného o:))), to je docela dřina. Taky to není kočár určený na pravidelné spaní dětí - nemá opěrku pod nohy. Tak abych to shrnula : podle mě je zbytečné kupovat hluboký kočár a pak sporťák, volila bych rovnou sporťák s taškama pro mimi a k tomu časem golfky. Přeji šťastnou ruku při výběru.

Více ...
Vložil: Myšák*** dne 18.7.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 od Lídyjaký kočárek pro dvojčata?

Kočáry, tak já vydržela váha,neváha s Mikadem do 1.5 roku,a to děti vázili cca 30kg dohromady a ani mě nenapadlo ho vyměnit,ale děti od roka jezdili opravdu sporadicky,spíš nejezdili,pak už se tam nevešli,tak jsem koupila jiný a nemohla si vynachválit aretovací kola a odlehčenou konstrukci,bez toho bych už dnes kočár nekoupila.No a s tím jsme vyjeli cca 10x a zase leží nevyužitý v mandlovně,tak nevím,já bych moc neinvestovala,zlatá střední cesta,ale chápu,že něco jiného je v Praze a v Táboře.Tak asi tak podle mě.

Více ...
Vložil: Myšák*** dne 18.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ohio twin, Jane powertwin, Tike Techjaký kočárek pro dvojčata?

Tak my jsme zacali prvnim kocarkem z internetoveho obchodu Ajuty, a byl to sedivy kostickovany Ohio Twin. Puvodne jsme si mysleli, ze ho budeme mit az do tri let, protoze to byla trojkombinace. ALE: prvnim a docela dulezitym zaporem byla vaha - kocarek vazi 24 kg a kdyz deti rostou, je to hodne znat. Druhym potom padajici kolecka... to bylo opravdu na zesileni, kdyz od dvojcatoveho kocarku padaji kolecka. Vyresila to sice vymena spony, ale od te doby jsem se divala uz jenom na kocarky s loziskovymi kolecky. Byla to obdoba trojkolky, i kdyz byla vepredu dve kola, byla tesne u sebe. Kolo neotocne, coz mi tak nejak nevadilo, bohuzel byla pomerne nizka nepolohovaci rukojet, takze pri me vysce to zacal byt proble.

Druhy kocarek jsme kupovali, kdyz mely dvojky 8 mesicu, Na spokojena doporuceni maminek od dvojcat jsme sli do tandemu Jane powertwin. Na pocatku absolutni spokojenost, i kdyz manzelovi mirne vadila rukojet, ktera se nedala zaaretovat napevno, porad mela jemnou vuli v pohybu. Zimu jsme prezili v pohode, ve fusacich nemeli moc na vyber:-) Musela jsem si zvykat na jine teziste kocarku a i po delsi dobe mi prislo, ze je nestabilni pri jizde na naklonenem terenu... mela jsem strach, abych ho "nepolozila na bok". Aretovaci predni kolecko a uzky kocarek je super do obchodu a do mesta s dobrou dlazbou, tam je takovy kocarek bez chyby a ovladatelni "jednim prstem". Na jare ale zacal boj o zivot - za´dne z dvojcat nechtelo sedet v zadu, vzdycky bouchal toho predniho do hlavy, bral mu cepici apod. Ten predni mi zace zacal strkat nozky do kola - ta podnozka je fakt malicka.... takze jsme prestali vyuzivat i moznost kolo odaretovat... Na zadnim sedatku bylo zase postupem doby pro dvojcata malo mista - Romanka mela nozky misto na tom stupatku, tak vezne v kosiku... No a potom si dvojcata vymyslela jeste jeden zpusob zabavy - zacali si zvivat a delat houpy houpy... kazdy na jinou stranu... a to uz bylo o zivot kocarek udrzet... Takze podle me zkusenosti tandem neni vhodny pro dvojcata...

Treti kocarek mame americky Tiketech, hodne podobny treba Zekive. Ma velka nafukovaci kola (30 cm), predni je pevne. Jezdi se s nim zatim uplne super, temi velkymi koly se vyvazi vyhoda pohybliveho kola. Krasne se najizdi na chodniky. Ma vyborne polozene teziste deti, takze se dobre nadzdvihava a dobre se s nim najizdi na najezdy na schodech. Vyhodou je slunecni clona a polstrovane sedacky. Zatim jsem zjistila jedno minus - kosik je opravdu veliky a hodne prostrony, ale ma malou nosnost... takze se rozepinaji patenty. Ale vyresim to asi prisitim, protoze ten kos primo laka k velkemu nakladu.

A jeste mala poznamka... Davala bych si pozor jak na vahu samotneho kocarku, tak na nosnost... Jane ma tusim 30 kg, a nase dvojcata ve 20 mesicich maji dohromady 26 kg... nahati ... Tike tech ma nosnost bez par deka 50 kg... a to je fakt rozdil...

Více ...
Vložil: Jufka + Davča,Danča,Ráďa,Romča dne 18.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 kočárek DUO a ZEKIWAjaký kočárek pro dvojčata?

Prvním našim kočárkem bylo DUO-výborné pro miminka (mají spousty místa,pevný a stabilní,na zimu je v něm teplíčko).Minusem je velká hmotnost (sama bych ho do auta nedala),špatná a těžká manipulovatelnost. další a poslední je Zekiwa-lehká,stabilní trojkolka,výborná do terénu (vyzkoušeno i na horských tůrách),lehce ovladatelná a snadno složitelná,nezabere moc místa v autě,má brzdu na přední kolečko,což zejména z kopce ocením,místa tam mají děti dost a dost. Takže kdybych se měla rozhodovat dnes,koupila bych rovnou Zekiwu s taškama....

Více ...
Vložil: Jesie dne 18.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 17 z 7 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.