Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník jmena pro nase deti ...
o detech a jmenech ...


 Články 13 z 3 
 tak máme druhou dceru ...jmena pro nase deti ...

tak je to pravda ... celé těhotenství bylo v pořádku ... a na Apríla 2005 se nám mělo narodit další mimčo :o) Pohlaví jsme si až do porodu nechali jako překvapení - a skutečně to překvápko bylo - nějak jsem moc nepočítala s tím, že bychom měli druhou dceru :o) Ale stalo se a jsem za ni moc moc ráda !!!

Jména jsme měli Karel a Amálie ... dost lidi nam toho Kájouše (jak byl pracovní název pupiku) rozmlouvalo - a nakonec máme přeci jen naši "Amču" - jak ji řikáme - nebo kdyz se šklebí, tak ji řikám Amarounek :-)

Amálka se tedy narodila v Kladenské porodnici (se kterou jsem byla maximalne spokojena) - místo narození nemá tedy jako Zofka Prahu - ale Kladno ... narodila se přirozene - po příchodu na porodní sál po 7hodinách a porod byl daleko klidnější a byla jsem mnohem víc v pohodě, než u porodu s Zofkou.

Amča tedy přišla na svět 8.4.2005 v den pohřbu Papeže Jana Pavla II. a ten den se měl ženit princ Charles - ale kvuli pohřbu Papeže to odsunul až na sobotu 9.4. :o)

U porodu byl jako u Zofky u otec tj. Honzik.

Více ...
Vložil: Gabcikovo dne 29.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 čekáme přírůstek ...jmena pro nase deti ...

... jak prozradil obrázek, čekáme miminko. Termín máme 1.4.2005 (to se nám tedy povedlo :-) - ale uvidíme, kdy nakonec mimísek bude chtít na svět - Žofce se asi moc nechtělo - narodila se až 11.den po termínu.

Jména už máme vymyšlený - holčičí se tak trošku "rýmuje" s jménem Žofie a klučičí nebude Jan-Honzík-Honzulín :-)

Vic zatim neprozradím.

Pro dnešek vše

Gabča

Více ...
Vložil: Gabcikovo dne 30.10.2004| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 male premitani o jmenu ...jmena pro nase deti ...

My jsme s manzelem trosku recesisti a tak mame doma dceru Žofii Beranovou. Musim se priznat, ze jsem ze zacatku trosku proti jmenu Zofie byla, ale pak se mi to rozlezelo a uz pupiku jsme rikali Žofík - nevedeli jsme pohlavi. Kdyby to byl kluk, nelekejte se, nejmenoval by se Žofré nebo neco tak ... byl by to Jan po manzelovi, ovšem po Janu Nepomuckem, ktery slavi svatek 16.5. nikoliv Jan Krtitel, ktery ma svatek v cervnu. Toho kvetnoveho Jana z naseho kalendare nejak vyskrtli ...

Tak se jen ptam, jestli neznate nejakou jinou Zofii, vim jen o Zofii Kanyzove, coz je zena herce Kanyzy a Zofii Kabelkove, coz je zpevacka folkova.

Setkala jsem se s tim, ze lide obcas mivali prababicku nebo babicku Zofku.
Nase prababicka rikala, ze Zofka se drive rikalo kdejake sluzebne u panstva.

Ale jinak je jmeno Zofie z jmena Sofie a znamena pry moudra.

Tak odvahu trosku do jmen, at nemame plna hriste a piskoviste a skoly deti se stejnym jmenem :-)))))

Gabca

Více ...
Vložil: Gabcikovo dne 4.11.2003| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 13 z 3 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.