| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Gynekologie-porodnictví

Upozornění:
v této poradně nejsme schopni odpovědět na všechny otázky. Vybíráme proto pouze ty nejzajímavější a ty, na které jsme dosud neodpověděli. (Viz archív). Dotazy, které nebudou do 14 dnů zodpovězeny, budou vymazány. Děkujeme za pochopení.
Na vaše otázky týkající se gynekologie - porodnictví odpovídá MUDr. Aleš Padrta, primář gynekologicko-porodnického oddělení s Centrem aktivního porodu v Kadani.
Zodpovídány zatím nebudou otázky týkající se antikoncepce a užívání konkrétních léků během těhotenství.
Maminky, pokud se zajímáte o přípravu k porodu, cvičení, aktivní porod a podobné otázky těhotenství, použijte, prosím, poradnu duly.
TIP: Zajímají-li vás také zkušenosti jiných rodičů, nahlédněte do diskuzní skupiny. Nebo si chcete vypočítat datum porodu či podívat se na těhotenský kalendář?
?
88757

Stafylokok zlatý 
( 30.10.2014 17:04:24 Myš Lenka )

 Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat na situaci, kdy mi ve 33.tt po stěru vyšel ve výsledcích zlatý stafylokok. Mám nyní předepsaný krém, ale zajímalo by mě, jestli není tento kok nebezpečný pro dítě a jestli nemůže způsobit předčasný porod.(Byla jsem hospitalizována pro zkracující se čípek). Mohl by se případně nakazit někdo z rodiny? děkuji mockrát za odpověď.

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

?
88736

Aspirin jako prevence preeklampsie 
( 11.10.2014 14:48:02 freedom )

 Dobry den, chtela jsem se zeptat na nizke davky aspirinu jako prevenci preeklampsie? Ve 36 tydnu prvniho tehotenstvi jsem mela zvyseny tlak a od te doby jsem brala prasky, bohuzel nepamatuji si jake. Pokud si dobre pamatuji tak jsem snad nejvice mela tlak 140, max 150. Po porodu se tlak dostal do normalu. Nyni jsem na zacatku druheho tehotenstvi, zijeme v zahranici kde je cely rok 30C takze i tak tehotenstvi bude zaprah. Pani doktorka me upozornila, ze jako prevenci proti preeklampsii mi da od 12tydne nizke davky aspirinu. Chci se zeptat zda aspirin opravdu pomaha jako prevence preeklampsie a nema aspirin vliv na vyvoj miminka? Nerada bych do sebe "cpala" plno prasku, ale zase kdyby to melo pomoci a bylo to bez vedlejsich ucinku, tak bych aspirin samozrejme brala. Nebo jestli je jina moznost prevence preeklampsie, nebo by bylo lepsi vse nechat a az bych mela vysoky tlak tak by se to potom resilo? Jeste podotknu, ze je mi 37let. Dekuji a preji hezky den, Jana K

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

?
88719

Zánět děložní sliznice a problém s otěhotněním 
( 29.9.2014 8:44:44 Monika )

 Dobrý den pane doktore, reaguji na Vaši odpověď na můj dotaz http://www.rodina.cz/dotaz88399.htm. Jsem moc ráda, že mi konečně někdo dal zajímavou informaci, za což Vám moc děkuji. Doposud se mým problémem totiž nikdo důkladněji nezabýval. Dočetla jsem se o zánětu dělohy, že ji provází zvýšené hlenění, což je i můj případ, hlením dokonce i při menstruaci. Velmi často a už dlouho trpím na vaginální záněty, je možné, že se mi tento zánět rozšířil i do dělohy a proto ty problémy? Nebo může to být způsobeno např. prochladnutím dělohy? Moje paní doktorka stále řeší mé krvácení hormony (Nerethisteron, Utrogestan) a na žádné vyšetření mě neposlala. Nyní, ale řeším další problém, snažím se otěhotnět. Už několik měsíců se mi stává to stejné a to že po ovulaci dojde k oplodnění a od té chvíle mně začne hodně bolet a natíkat děloha+prsa, tak čekám, že se to uhnízdí, ale k uhnízdění nakonec bohužel nedojde. Bolení trvá cca 9 dní. Posléze začnu opět špinit a pak se dostaví nebo nedostaví menstruace (následuje injekce na spuštění). Paní doktorka mně na tento problém dala Utrogestan (prý mám zřejmě málo Progesteronu) který mi pomůže otěhotnět. Bohužel ani to nepomohlo. Můj dotaz zní, mohl za mé problémy s otěhotněním být ten zánět děložní sliznice? Moc děkuji za odpověď. Monika

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

?
88710

CS 5 v 19.tt. 
( 22.9.2014 11:49:22 Pavla )

 Dobrý den, pane doktore, jsem v 19tt a dnes mi na prohlídce pan doktor sdělil, že mám měkké děložní hrdlo. Doma v těh.průkazce jsem zjistila, že mi pan Dr. zapsal CS 5. Jsem z toho poněkud nesvá, jelikož se mi to zdá hodně v 19tt, ale pan Dr. se netvářil nikterak zděšeně, ani mi neříkal o nějakém zvláštním režimu. Nasadil mi pouze Utrogestan. Myslíte, že to stačí? Nebo raději ještě dodržovat klidový režim v rámci možností (mám doma 2-letou dcerku a fyzicky se nijak neomezuju, hodně chodím, cvičím jógu a samozřejmě se starám o dcerku a domácnost)? Moc děkuji za Vaši laskavou odpověď.:-) PS: za sebou už mám 2 potraty v 1.trimestru.

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

?
88700

Menstruace a kojení 
( 9.9.2014 19:43:31 hanka )

 Dobrý den pane doktore,mám syna, kterému je 18 měsíců stále kojím, samozřejmě že má již potřebnou stravu, kojím pouze před spaním a někdy v noci když se vzbudí, protože nemá dudlík tak na uklidnění. Stále jsem nedostala ještě menstruaci. V roce dítěte jsem byla na kontrole u svého p. doktora a ten mi řekl že je to v pořádku. Když se ptám jiných maminek všechny již dávno menstruují. Je to opravdu v pořádku? Těhotná nejsem. Děkuji za Vaši odpověď. Hanka

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

?
88695

Špinění v těhotenství 
( 8.9.2014 12:51:34 Aleksandra )

 Dobry den! Poradte prosim, jake vysestreni ma udelat gynekolog, kdyz zena krvaci a pak spini v prvnim trimestru tehotenstvi?.. Mam takovou situaci: jsem v 8. tydnu tehotenstvi a pred tydnem jsem zacala krvacet (rano, po sexu s manzelem) - nejdrive to spinilo, pak krvacelo. Obratila jsem se na pohotovost, kde mi udelali ultrazvuk a rekli, ze krvaceni je z hrdla delozniho cipku. Bylo to v patek. Cely vikend jsem mirne spinila. V pondeli jsem byla u sve gynekolozky - zase mi udelali jen ultrazvuk a rekli pokracovat leceni, ktere predepsali na pohotovosti (ascorutin 2-2-2 a duphaston 1-1-1), a dali neschopenku. Zadne dalsi vysestreni, ani krev, ani moc. Ted lezim doma uz tyden, furt spinim a skoro porad mam teplotu 37-37.2. Na kontrolu mam jit za dva dny. Prosim Vas, je to normalni, ze skoro zadne vysetreni nebylo udelano a je-li spravna predepsana lecba? Strasne mi to znervoznuje...miminko jsme dlouho planovali a chceme ho zahranit, ale zda se mi ten pristup, ze od 20.09, kdyz jsem byla poprve u gynekologa a bylo stanoveno tehotenstvi, a pak, kdyz se mi objevil ten problem, nevzali mi ani krev... Predem dekuji za radu a Vas nazor. A jeste - mohla bych zmenit gynekologa, kdyz uz 3. rok chodim k jedne, ale ted bych asi rada sla nekam jinam...

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

?
88694

Třetí císařský řez 
( 4.9.2014 21:55:39 Lucie )

 Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu. Mám dvě dcery, 4roky a 10měsíců,obě císařským řezem, kvůli vysokému tlaku v těhotenstvi. U druhého těhotenství jsem byla hospitalizována už tři týdny před porodem, právě kvůli vysokému tlaku. Ted jsem se dozvěděla že jsem opět těhotná, bohužel neplánovaně, hned měsíc po co jsem přestala kojit. Jsem v situaci že nevím co dělat....hlavně tedy mi jde o můj zdravotní stav, jestli to mé tělo zvládne, po tak krátké době. Děkuji moc za odpověď, Lucie

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

?
88683

Odstranění dělohy a problém s močovým měchýřem 
( 26.8.2014 15:24:00 Pavla )

 Dobrý den,jsem od 05/2014 po odstranění dělohy,po porodu mi začala klesat a vytlačovala močový měchýř ven.Odstranění proběhlo v pořádku,ale po 6 týdnech opět močový měchýř začal vylézat.Můj gynekolog mi říká,že to chce čas a až tak v lednu 2015 zajít na urologii a případně řešit nějaké všítí síťky,která měchýř přidrží.Chtěla bych se zeptat jelikož mě to dosti omezuje ve všech aktivitách zda je na místě čekání a nebo je lepší zajít na urologii již nyní.Pan doktor stále čeká děloha začala klesat již po 6nedělí a na ostranění jsem se dostala až po 2letech mého naléhání, Děkuji za odpověď

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

?
88676

Je ultrazvuk v těhotenství povinný? 
( 9.8.2014 15:17:01 Alena )

 Dobrý den. Znám přesný den početí a nevěřím ultrazvukovému vyšetření. Jsem zdravá a vše probíhá jak má. Četla jsem studii, ve které je prokázaný špatný vliv na vývoj mozku myší po ultrazvukových vyšetřeních jejich těhotné matky. Mám jednu zdravou dcerku, těhotenství bez komplikací. Nyní jsem v 9.týdnu a mám ve 12.týdnu jít na první ultrazvuk, který je prý povinný, stejně jako pozdější další dva. Chtěla jsem se zeptat, zda je opravdu povinný a co by znamenalo, pokud bych jej opravdu odmítla. Těhotenství beru jako součást přírody a případné anomálie zjištěné ultrazvukem by na mé těhotenství (když nepočítám neskutečný stres) nemělo žádný vliv. Na potrat bych nešla ani operovat dítě v děloze bych nenechala. Ještě nedávno se ultrazvuk nepoužíval, protože neexistoval a ženy rodily jako nyní. Ultrazvukové vlny se zaměřují zejména na hlavičku plodu, protože se měří rozměr hlavy, což je u mě opravdu zbytečné, když znám přesné datum početí. Prosím tedy o odpověď, jaké jsou "právní" a jiné následky odmítnutí ultrazvuků v těhotenství? Ještě poznamenám, že na běžné těhotenské prohlídky docházet budu pravidelně. Mnohokrát děkuji za odpověď a Váš čas

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

?
88672

Pávevní rozměry a porod s Crohnovou nemocí 
( 29.7.2014 13:06:06 Pavla )

 Dobry den, rada bych se zeptala jestli bych mohla rodit normalne kdyz me panevni rozmery jsou dbc 25, dbs 23, dbt 29 a ce 20. Je mi dvacet let a od 14 let se navic lecim s crohnovou nemoci v oblasti tlusteho streva, po cele tehotenstvi bez komplikaci v klidovem stavu, momentalne jsem v 34+2 tt. Jaky mate nazor na porod v mem pripade?

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

(C) 1999-2016 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.