Velikonoční beránekAutor: Adeluš Postránecká , 9.3.2017 15:21:06
Beránka jsem se vždycky bála péct, protože mám docela propracovanou formu a ne vždycky se vyklopil. Tenhle recept je asi kouzelnej, protože (musím zaklepat) s nim se povede vždycky!
Suroviny 1 hrnek krupicového cukru • 2 hrnky hladké mouky Babiččina volba dortová • 1 kypřicí prášek • 1/2 hrnku rozpuštěného másla • kůra z jednoho citronu • 3 vejce • 1 hrnek mléka • vanilka z jednoho lusku, nebo 2 lžičky vanilkového extraktu • sádlo na vymazání formy + hrubá mouka • Postup POSTUP:
1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce. 2. Promíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané kameninové oboustranné formy. Plňte „obličejovou” stranu formy a to až 2-4 cm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy. 3. Pečte 40-60 min. při 180 °C. Zda je beránek hotový ověřte vpíchnutím špejle. Pokud na ní nic neulpí, je hotovo. 4. Po vyjmutí formy z trouby zabalte do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí. 5. Opatrně beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky. Na krk uvažte mašli a máte hotovo! TIP: Pokud se vám často ve formě připékají ouška a čumáček, před pečením tato místa z vnější strany obalte alobalem. Zobrazeno doposud 317 x.
|
Všichni uživatelé |