Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Velikonoční beránek

Autor: Adeluš Postránecká , 9.3.2017 15:21:06
Beránka jsem se vždycky bála péct, protože mám docela propracovanou formu a ne vždycky se vyklopil. Tenhle recept je asi kouzelnej, protože (musím zaklepat) s nim se povede vždycky!
Suroviny
1 hrnek krupicového cukru • 2 hrnky hladké mouky Babiččina volba dortová • 1 kypřicí prášek • 1/2 hrnku rozpuštěného másla • kůra z jednoho citronu • 3 vejce • 1 hrnek mléka • vanilka z jednoho lusku, nebo 2 lžičky vanilkového extraktu • sádlo na vymazání formy + hrubá mouka •
Postup
POSTUP:
1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce.
2. Promíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané kameninové oboustranné formy. Plňte „obličejovou” stranu formy a to až 2-4 cm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy.
3. Pečte 40-60 min. při 180 °C. Zda je beránek hotový ověřte vpíchnutím špejle. Pokud na ní nic neulpí, je hotovo.
4. Po vyjmutí formy z trouby zabalte do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí.
5. Opatrně beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky. Na krk uvažte mašli a máte hotovo!

TIP: Pokud se vám často ve formě připékají ouška a čumáček, před pečením tato místa z vnější strany obalte alobalem.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 317 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.