Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Pařížské kostky

Autor: Jola1 , 31.8.2008 17:22:52
Suroviny
440 ml polohrubé mouky • 220 ml cukru • 110 ml oleje • 220 ml vlažného mléka • 2-3 lžíce kakaa • 1 prášek do pečiva • 3 celá vejce • Krém: 2 šlehačky na šlehání - min. 33%, 2 čokolády ledových kaštanů • Na posypání: 1 čokoláda Margot
Postup
Krém si udělejte den předem! Na plotně svaříme šlehačku (musí vařit!!!!) s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne! Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu (36x26). Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme vyšlehali do tuha a posypeme hustě nastrouhanou margotkou.

Poznámka: nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhnete krásného, hustého krému!

Poznámka: pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.

Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 537 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.