Kořeněné pečené bramboryAutor: Jola1 , 30.10.2008 14:02:07
Suroviny 1,5 kg malých brambor • 2 lžíce olivového oleje • sůl • pepř • 1 lžičku rozmarýnu a tymiánu • česnek podle chuti • 100 g anglické slaniny • 1 lžičku sladké nebo pálivé mleté papriky • zelenou petrželku • Postup Brambory vydrhneme pod tekoucí vodou, osušíme a rozkrájíme na čtvrtky. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme olejem, nasypeme na něj brambory, osolíme je a opepříme, posypeme rozmarýnem, tymiánem a podrcenými stroužky česneku. Zvolna pečeme při střední teplotě cca 20 minut. Pak přidáme na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, lžičku mleté papriky a dopečeme. Během pečení brambory občas promícháme nebo protřeseme.
Zobrazeno doposud 446 x.
|
Všichni uživatelé |