Šlehačkové těstoAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 1:48:05
Kromě základního receptu tu uvádím ještě 8 dalších variant - na vanilkové rohlíčky, na pracny a ořechy, na mušličky a závin... Tak nevím - má vůbec smysl se učit i jiné těsto? :o))))
![]() Suroviny 250 g 100% tuku (např. Omega) • 250 ml smetany ke šlehání ¨ • 1/2 kg hl. mouky Postup Postup: Tuk nastrouháme a vše zhňácáme dohromady, vznikne velmi tvárné těsto. Pak 1) vykrájet drobné tvary a ještě teplé obalit ve vanilkovém cukru. Cukroví je hned měkké, dá se jíst ihned.
Obměny: 2) těsto + mleté liskové oříšky = rohlíčky 3) těsto + kakao + skořice + mletý oříšek = pracny 4) těsto + kokos = strojkové 5) těsto + mleté vlašské ořechy + kakao = ořechy 6) těsto základní ochutíme lžičkou skořice = na košíčky 7) těsto rozválet, vykrájet tvary a potřít vejcem + posypat mák, kmín, sezam, hrubá sůl = na slano 8) z těsta vykrájená kolečka se naplní ořechovou náplní s rozinkama v rumu, přehnou a spojí. Vznikne půlměsíček, který upečeme do růžova a obalíme v moučkovém cukru s vanilkou = ořechové mušle 9) základní těsto lze použít i na štrůdl nebo kremrole (zvláště doporučuji!) místo lístkového. Zobrazeno doposud 1457 x.
|
Všichni uživatelé |