Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Úly

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 2:10:11
Dnes se všude doporučují dělat úly z podrcených piškotů. Přijde mi to dost sladké, děláme je ořechové. Připravujeme je nejpozději 3 dny předem. Jsou velmi vhodné pro pečení s dětmi.
Úly
Suroviny
1 vejce • 200 g cukru moučka • 220 g pomletých ořechů •
Postup
Vše uhňácáme do hmoty (nebojte se a klidně hňácejte, ono se to po chvíli FAKT spojí!!!) , vysypáváme formičky cukrem, naplníme těstem (síla stěny asi 2 mm) a vyklepneme. Nevím proč, první se mi nikdy nevyklepne - asi až se ta formička "omastí" těmi ořechy, tak ten cukr lépe přilne a pak to jde. Necháme je do druhého dne zaschnout. Druhý den plním vařeným krémem (recpt zde v tomto albu) a „zavíráme“ předem upečenými kolečky z lineckého. Lze použít i piškoty, ale tato kombinace se nám zdá moc sladká. Třetí den nechávám na to, aby se cukroví rozleželo.
Poznámka: Vzhledem k tomu, že používáme vařený krém se tyto úly nekazí, takže se mohou klidně dělat i dříve. Potom ale radím hodně dobře ukrýt, nebo budou snězeny!!!!!!!!!!! Děláme je z dvojité dávky a jednu polovinu upravíme ponořením do čoko-polevy a nalepení půlek mandlí na tučňáky.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 5 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2884 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.