Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Kuličky "Rafaello"

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 2:11:55
Je to hodně podobné orginálu a cena podobná není :o))). Výroba kuliček je hodně piplavá, takže na "spolupráci" s dětmi nedoporučuji.
Kuličky
Suroviny
250 g mletého kokosu • 1 Salko • 100 g mandlí •
Postup
Smícháme 200 g kokosu se Salkem a necháme přes noc uležet. Ráno velkou lžící nadzvedněte celou hroudu a dejte ji do misky opačně - přes noc Salko pomalu stéká dolů a je dole vlhčí, než nahoře. Když to otočíte, tak přes den zase prosakuje Salko pomalu dolů, do "sušší" části a postupně se tak vsakuje do kokosu. Odpoledne je to pěkně celé rovnoměrně nasáklé.
Horkou vodou spaříte mandle a pak je přelijete studenou vodou, jdou dobře vyloupat (nebo máte koupené už oloupané).
Na vál nasypete hrst kokosu a malou lžičkou vyndáte kousek hmoty z misky a položíte na ten sypký kokos. Doprostřed dáte jednu mandli (pokud jsou velké, tak useknu tu spičku, aby nebyly Raffaelky šišaté) a zabalíte ji do hmoty. Pokutálíte v kokosu a dáte na nějaký tácek. Postupně takto uděláte cca 100 kuliček (pokud je neděláte moc velké) a necháte je přes noc oschnout. Druhý den je uložíte do krabičky. Z tohoto množství je cca 100 kusů (660 g) Rafaelek.

Poznámka: Co se časové náročnosti týká - příprava těsta je na cca 15 miut, druhý den počítejte s cca 1,5 hodinou na oloupání mandlí a ukutálení kuliček. Vzhledem k tomu, že je hmota hodně sladká dělám kuličky trochu menší, než jsou orginální.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 1536 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.