Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Bílá čokoláda do formiček

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 2:13:47
Čokoláda je hodně sladká, takže ji doporučuji dělat do malých formiček. Dá se dělat na poslední chvíli, protože se čokošky dají jíst hned. Není to ale cukroví, kde by mohly pomáhat malé děti, protože se pracuje s horkou hmotou.
Bílá čokoláda do formiček
Suroviny
200 g práškového cukru • 1 vanilkový cukr • 250 g 100% tuku (Iva, Omega a pod.) • 2 polévkové lžíce vanilkového pudinku • 100 g sušeného mléka
Postup
Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni (pro začínající hospodyně to znamená, že tento kastrůlek vložíme do velkého s vodou a tuto zahříváme) ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. POZOR - ať do té hmoty nestříkne voda z té vodní lázně - srazilo by se to!!! Připravíme si formičky (mám asi 3 cm vysoké postavičky kluků, holek, mikulášů, pejsků a pod. Ale já jsem formičkový maniak - jde to lít i do formiček na pracny.) Do těch formiček je možno předem nasypat trochu kokosu, nebo barevného máčku či sekaného sušeného ovoce a hrozinek. A pak se to zalije tou "čokoládovou" hmotou. Po vychladnutí vyklepneme (mně se osvědčilo šoupnout formičky s čokoládou na cca 15 minut do mrazáku a potom s nimi zakroutit „do vrtule“ - postavičku chytím u hlavy a u nohou, jednou rukou točím od sebe a druhou k sobě) a čokoládka přímo vyskočí.
Upozornění: jednou se mi stalo, že hmota v kastrólu "zgumovatěla" a nešla nalévat. Nevím, čím se to stalo... Tak jsem z ní vyrobila kuličky, které jsem obalila v práškovém kakau. Na chuti hmota neztratila nic, dokonce po mně za rok tyto kuličky všichni chtěli udělat, ale už se mi nikdy nepodařily :-).
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1383 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.