Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Švábi (plněné datle či švestky)

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 2:15:37
Připravuji nejpozději 1 den před Štědrým dnem, ale klidně se může i dost dopředu. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.
Švábi (plněné datle či švestky)
Suroviny
sušené datle či švestky (vypeckovat) • mandle (spařit vodou a oloupnout) • čokoládová poleva •
Postup
Postup: do každé datle strčíme mandli a stiskneme. Potom ponoříme do polevy a necháme zaschnout. Ve většině bytů je dobré uchovávát je v lednici (pokud nemáte jako já ledový "špajz", heč...)
Pokud děláte ze sušených švestek (nebo jiného hodně vysušeného ovoce), je dobré na půl dne namočit toto ovoce do rumu, tak hodinu před plněním vyndat, rozložit na síto a nechat rum vykapat a oschnout a pak už plnit.... Datle bývají dost měkké, u těch to není třeba.
Poznámka: je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na "zdravé mlsání" se dá takovýmito "bonbónky" ozdobit i stromeček.....
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 1089 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.