Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Černý kuba

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 27.12.2009 17:04:15
Lahůdka, kterou si tradičně dopřáváme na Štědrý den (ani nevím proč vlastně JEN jednou v roce...)
Černý kuba
Suroviny
200 g krup • 2 hrsti sušených hub (nebo podušené z mrazáku) • 50 g sádla • 50 g škvarků • 5 stroužků česneku • vrchovatá lžíce soli, lžička majoránky • trocha mletého pepře • lžička tlučeného kmínu • 300 ml vývaru (lze i z kosky masoxu) • sádlo na vymazání pekáče
Postup
Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát propláchneme. Pokrájené, den předem namočené houby podusíme na sádle (nebo pokud máme podušené zamrazené, nechápe jen povolit). Přidáme ostatní suroviny, včetně zbytku soli, promícháme z kroupami, vsypeme do vymaštěného pekáčku a ve velmi vyhřáté troubě zapékáme asi 30-40 minut. Řídká konzistence směsi před pečením nesmí mýlit - kroupy vývar během pečení "vypijí".
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 386 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.