Hrstkové ovocné knedlíkyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 17:50:47
Rychlé - snadné - jednoduché....
![]() Suroviny Na 4 porce: 2 tvarohy (buď oba tučné, nebo 1 tučný a 1 netučný) • 4 hrsti strouhanky (= cca 90g) • 4 hrsti dětské krupičky (= cca 120g) • 2 - 3 vejce • půl lžičky kurkumy (nemusí být, dělá pěknou barvu a snižuje krevní cukr) • ovoce (meruňky, jahody, reveň....) • případně mléko • Na servírování: tvaroh na strouhání, cukr, rozpuštěné máslo. Postup Vše smícháme a ideáně necháme tak hodinu až dvě odležet, jak krupice nabobtná, těsto zahoustne. Není to nutné, ale většinou je bez odležení potřeba přidat trochu krupice a strouhanky. Vždy záleží na "vlhkosti" tvarohu a velikosti vajec. Pokud je těsto husté, je možné ho naředit trochou mléka.
Do těsta balíme ovoce (např. meruňky, třešně, jablko, rebarboru...). V osolené vodě vaříme cca 5 až 7 minut. Vaříme v mírně vroucí vodě, po vložení zvedneme ode dna, jak vyplavou na hladinu zamícháme, aby se otočily. Ještě tak minutu povaříme a děrovanou lžicí vyndáme. Čím silnější vrstva těsta, tím pochopitelně musíte prodloužit dobu varu - záleží, jak "tlusté těsto" máte rádi. Knedlíky sypeme tvarohem na strouhání, cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Já dělám knedlíčky malé, jen tence ovoce obalené. Meruňkové jsou jako větší ping-pongový míček, jahodové zase menší. Z tohoto množství je 35 ks meruňkových či 60 jahodových. Zobrazeno doposud 1550 x.
|