Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Ořešáci

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.12.2010 14:32:10
Ořechy v karamelu.
Ořešáci
Suroviny
300 g cukr krupice • 3 lžíce vody • 1 lžíce medu • 500 g ořechů (směs lískových, vlašských, kešu, pistácií a mandlí) • 2 lžičky skořice • 50 g nastrouhané čokolády (není nutné) • olej na potření plechu • pokud chceme, můžeme přidat velkou špetku hrubé soli.
Postup
Cukr nasypeme na pánev, přilijeme vodu a med a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak přidáme ořechy a necháme chvíli na plotně. Odstavíme a počkáme, až sirup zhoustne. Pánev vrátíme na plotnu a necháme sirup zkaramelizovat - ztmavnout. Pak přidáme skořici a čokoládu a ještě chvíli mícháme. Směs vylijeme na plech vymazaný olejem, a necháme ztuhnout. Rozkrájíme nebo rozlámeme na kousky.
Pozor: je důležité směs neustále míchat!
K výrobě tohoto cukroví děti opravdu raději neberte, spáleniny od karamelu jsou hodně ošklivé...

Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1068 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.