Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Cukrářská modelka

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 14.7.2011 13:17:24
Nepravý marcipán.
Suroviny
200 g sušeného polotučného mléka • 200 g moučkového cukru • 40 ml vody • kávová lžička oleje • pár kapek mandlové tresti • podle potřeby potr. barva
Postup
Cukr a suš. mléko přesijeme, abychom odstranili případné hrudky. Všechny suroviny je nutné pořádně propracovat. Kdo má domácí pekárnu, může hmotu nechat zpracovat tou pekárnou - nějaký program na míchání, bez hřátí a pečení. Ale nevím k tomu žádné podrobnosti, pekárnu nemám.
Já to míchám ručně, vody přidám tak 2/3 připraveného množství, pak dám olej a tresť a zbytek vody už přidávám jen velice opatrně - namáčím si ruce do vody a hňácám a patlám, až je to akorát. Pokud se přidá vody mnoho, je z toho během chviličky kašička. Pokud se to stane, přidejte cukr a suš. mléko v poměru 1 : 1. Hotová hmota musí připomínat tuhostí i vzhledem modelínu, málo se lepit a lesknout se.
Při vyvalování podsypáváme bramborovým škrobem (solamylem) nebo cukrem. Pokud se dá mnoho cukru, je hmota moc tvrdá, tak pozo na to.
Pokud hmota zbyde, pečlivě ji zabalíme do potr. fólie a uložíe do ledničky. Před dalším použitím nahřejeme krátce (!!!) v mikrovlnce a propracujeme.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1070 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.