Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Knedlíky barevné

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 18.8.2008 17:38:28
Jmenují se v různých kuchařkách špekové, lázeňské či bavorské, u nás jsou stručně "barevné"
Knedlíky barevné
Suroviny
12 rohlíků na kostky • 6 vajec • hrnek mléka • půl hrnku hrubé mouky • 200 g uzeného špeku • petrželová nať čerstvá nebo mražená • sůl • trochu vegety • malinečko muškátu (nemusí být vůbec)
Postup
Rohlíky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, promícháme a necháme chvilku stát. Mezitím si nakrájíme špek na malinké kostičky (u nás se prodávají již krájené kostičky ve vakuovaném balení, tak používám tyto) a vyškvaříme ho. My rádi špeku hodně, může ho být být i trochu více, než 200 g. K rohlíkům přidáme mouku, trochu vegety, nasekanou petržel (hodně) a muškát (s tím opatrně, je dost aromatický, tak jenom na špičku nože). Slijeme slaninu a přidáme vyškvařené kostičky a tak půlku toho vyškvařeného tuku.
A teď si myslíte, že z toho knedlík nikdy nebude. Ale bude - začněte patlat, matlat a až se to spojí udělejte pěkné koule, asi tak jako tenisáky.
Knedlíky dáte do vroucí vody. Plavou nahoře hned od počátku, tak se toho nepolekejte (je to asi obsahem tuku). Jsou uvařené tak za 10 minut - podle velikosti.
Je možné do těsta dat i nakrájené žampiony a pak se dá jíst jen tak bez ničeho, pokapané máslem. Jinak jsou skvělou přílohou ke špenátu a sázeným vejcím nebo k houbovým omáčkám.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1058 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.