Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Bramboráky

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 20.4.2010 23:13:26
jinak taky vošouchy, kramfleky, cmunda a bůh ví jak ještě...
Bramboráky
Suroviny
1 kg brambor • 1/4 l mléka • 300 g hladké mouky • 4 (a více) stroužků česneku • 1 vejce • sůl • 2 lžičky majoránky • olej na smažení
Postup
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme do sklenky a necháme ustát. Nastrouhané brambory přelijeme horkým mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, vejce, česnek, majoránku a zamícháme. Směs osolíme. Ze slité vody z brambor, kterou jsme nechali ustát, vylijeme tekutinu a zpět do těsta vrátíme škrob (vrstva dole). Jestliže je těsto příliš řídké - přidáme mouku, pokud je husté - přidáme trochu mléka. Na pánvičce rozehřejeme olej, potom na něj sběračkou nalijeme a rozetřeme těsto do tenka. Bramboráky z obou stran osmažíme dozlatova.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 626 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.