Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Dračí zuby

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.6.2010 22:22:36
Aneb něco proti úpírům :-). U nás doma se dává česnek prostě všude - i do buchet....
Dračí zuby
Suroviny
Těsto: 500 ml mléka • 100 ml oleje • 1 lžička cukru • 2 lžičky soli • 750 g hladké mouky • 1 kostka (42 g) droždí • • Nádivka: 100 g změklého másla • 100 g taveného sýra • sůl dle chuti • 12 - 14 prolisovaných stroužků česneku • 2 - 3 žloutky (není nutné) • může se dát 300 g šunky či šunk. salámu
Postup
Těsto běžně zpracujeme - mouku přesijeme do zadělávací mísy, uprostřed uděláme důlek, přilijeme 2 dl teplého mléka, přidáme cukr, trochu mouky z "okraje" a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek (5 - 10 minut) a pak zpracujeme v těsto za současného přidávání zbytku mléka (ne ledového!!!) a oleje. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. (Také je možné těsto udělat v pekárně na program "těsto").
Po vykynutí (cca 30 min.) těsto propracujeme na pomoučněné ploše. Rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme na obdélník, potřeme 1/4 nádivky. Zavineme jako závin a položíme na pečící papír na plechu. Potřeme zbytkem nádivky nebo vajíčkem a nastříháme šikmo /\/\/\/\/\/\ na trojúhelníky pomocí nůžek (nožem se vytlačuje nádivka). Kousky necháme vedle sebe, neoddělujeme. Necháme na plechu asi 10 minut dokynout. Pečeme při 200°C asi 25 - 30 minut.
Pokud chceme, můžeme na rozválené těsto dát i plátky šunky, salámu, anglické nebo sýra. Klidně i papriku nebo jinou zeleninu, můžeme posypat Vegetou, kořením nebo semínky. Fantazii se meze nekladou.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 5 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2520 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.