Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Halušky

Autor: Romčátka , 26.12.2008 3:48:25
V rodinách tzv. slovenských Romů snad nejrozšířenější jídlo. S bryndzou, se špekem, se zelím, s kuřetem, s taveným sýrem...
Halušky
Suroviny
300g polohrubé mouky • 1 vejce • sůl • zelí (půlka hlávkového nebo 400g kysaného) • 100g špeku (uzené slaniny) • 2 cibule
Postup
Do mísy dáme mouku, přidáme vajíčko a zředíme vodou. Osolíme. Rozmícháme na řidší těsto, které ale není tekuté. Do kastrolu dáme vařit vodu a když se vaří, protlačujeme nad kastrolem pomocí haluškovače kousky těsta a necháme je padat do vroucí vody. Vaříme asi 5 minut (halušky vyplavou).

Pokud máme hlávkové zelí, nakrájíme ho na kousíčky a osmažíme na cibuli. Na jiné pánvi osmahneme kostičky špeku.

Pokud máme zelí kysané, pouze si osmahneme kostičky špeku a na této pánvi pak kysané zelí po odlití šťávy prohřejeme.

Nyní vše promícháme a podáváme.

Varianta: Halušky promícháme se špekem a posypeme strouhanou brynzou.
Varianta 2: Ještě horké halušky promícháme s taveným sýrem. Čím vyšší obsah tuku, tím lépe se rozpustí
Varianta 3: Halušky podáváme s kuřetem na paprice.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 3043 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.