Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Jablečná buchta rychlá

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 0:56:49
Je výborná na zužitkování jablek, která je potřeba rychle spotřebovat. Např. vykrájené padanky na podzim...
Jablečná buchta rychlá
Suroviny
Na menší plech 20 x 30: • 2 vejce • 80 g Hery • 150 g moučkového cukru • 1/2 - 3/4 kg jablek • 300 g polohrubé mouky • 1 prášek do pečiva • tuk a mouku na plech či formu
Postup
V misce umícháme vejce s cukrem do husté pěny. Přidáme změklou Herou (já to dělám ručním mixérem), přidáme nahrubo ustrouhaná jablka (já mám ponorný mixér s vyměnitelnou sekací hvězdou, takže jablka dávám do "krému" z cukru, vajec a tuku nakrájená na kousky, vyměním míchací kotouček za sekací hvězdu a jedu dál s mixérem :-D), potom mouku a prdopeč. Můžou se přidat rozinky, rozdrcené ořechy nebo kakao.
Vše zamícháme, vylijeme do menšího plechu, který jsme vymastili a vysypali nebo vyložili pečícím papírem. Může se to péci v bábovkové formě či jako dort - dávka je na 1 dort běžné velikosti. Peče se cca 30 minut na 180°C (klasicky - až se nechytá špejle).
Pokud chceme péci ve velkém plechu 30 x 40, zvýšíme dávku na 1,5 násobek.
Poznámka: Velmi chutná je tato buchta s citrónovou polevou, ještě lepší je druhý den, kdy se rozleží. Díky obsahu jablek vydrží dlouho měkká. Teda pokud vydrží...... :-)
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 6436 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.