Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Vařený krém

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 2:47:20
Krémový základ, který je možné různě dochutit. Krém má tu výhodu, že pěkně utuhne a taky že vejce prošlo varem a není "zdravotně nebezpečné".
Vařený krém
Suroviny
na 1 vejce • 100 g cukru • 100 g másla • Na ochucení • Rumová: 2 lžíce rumu = 30 ml • Kakaová: lžíce kakaa • Oříšková: 3 lžíce mletých oříšků • Kávová: lžíce rozpustné kávy • Skořicová: 2 malé lžičky mleté skořice • Ovocná: 100 g směsi sušeného ovoce nakrájeného najemno
Postup
Vejce + cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny!!! Po prochladnutí - teplota lidského těla - přidám na kousky máslo - a opět šleháme. Až se máslo spojí s vaječným základem, můžeme např. přidat kakao, rum, mleté oříšky.....
Poznámka: Já dělám na vánoce krém z 5 - 6 vajec, do hotového krému dám 4 lžíce rumu, naplním tmavé úly a uzavřu je. Do zbylého krému dám trochu kakaa, naplním tučňáky, do zbytku nasypu rozdrobené cukroví, zbylé sušené ovoce, oříšky, rozinky a pod (vše na kousíčky nasekané) a tím plním předem upečené košíčky z lineckého, které druhý den poliji čokoládovou polevou. Z těch 6 vajec je krém do 1 dávky úlů, 1 dávky tučňáků a 1 dávky košíčků podle těchto receptů. Krém po 24 hodinách krásně utuhne, jak je vidět z přiložené fotografie.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 5214 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.