Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

dietní recepty

Autor: Azeretka1 + 2 kluci , 3.1.2011 22:04:38
Suroviny
kopíruji od maminky, která úspěšně zhubla
Postup
Ahojky,tak se ti pokusím sesmolit pár receptíků,které se u nás ujali a vaříme je i teď,když už nehubneme U nás se celkem osvědčilo sojové maso a to všechny druhy.Ze sojové drtě děláme vše co se dá dělat s mletým masem-třeba rajčatovou omáčku na těstoviny (uvaříš sojové maso,podusíš na cibulce,přidáš krájená rajčata v plechovce,rajčatový protlak,podleješ a máš hotovo),potom karbanátky-míchala jsem to s krůtím mletým,normálně přidala cibuli,pepř,sůl a vejce a dělala bobánky-ty ani neobaluj ve strouhance a skládej je na plech s pečícícm papírem a dej péct do trouby-nepřidáš ani kapku oleje a je to moc dobrý.Pak jsme dělali sojové plátky plněné hermelínem-povaříš plátky,rozřízneš,vtlačíš kousek hermelínu,spojíš párátkem a dáš na cibulový základ,podleješ,můžeš přidat sojovku,zeleninu,prostě nějak ochutit.Výborná je klasická čína ze soji-na cibulku dáš uvařené kostičky
s
oji,přidáš čínskou zeleninu,zakápneš sojovkou,okořeníš a je to hotovo
Z kuřecího masa klasika-buď plátek na olivovém oleji,nebo kousky se zeleninou a těstovinami,výbornou dělám rajskou-uvařím si kuře v papiňáku (stahni ho nejdřív z kůže a odkroj vše tučné),pak ho oberu a velké kusy vhodím do hrnce na zpěněnou cibulku,přidám krájená rajčata a protlak,naředím vývarem a je hotovo .) s těstovinami je to bomba a z toho vývaru můžeš udělat normálně polívku-jak je to kuře svlečený,tak tam není prakticky tuk
Jinak všechny omáčky,kde je smetana,tak tu můžeš nahradit bílým jogurtem.když to potřebuješ hustější doporučuju Holandii,ta je dobře krémová,když to nepotřebuješ zahustit,stačí jakýkoliv jiný.Já takhle třeba dělám zelňačku-místo smetany bílý jogurt a místo uzeniny osmahnu šunku na kostičky a nepoznáš to pak mám výbornou omáčku na těstoviny z tuňáka-do teplého mléka )asi hrnek) nech rozpustit 1 balení Lučiny a přidej plechovku tuňáka ve vlastní šťávě-nechej prohřát a je to hotovo,na talíři můžeš ještě posypat eidamem.
Pak jsem dělala rychlou brokolici-vzala jsem cca půl brokolice,uvařila jí,rozma
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 707 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.