Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Broskvový moučník

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.6.2011 0:36:34
Lahodné, šťavnaté a přitom rychle hotové.
Broskvový moučník
Suroviny
Na těsto: 2 hrnky (hrnky čtvrtlitrové) polohrubé mouky • 1 prdopeč • 1/2 hrnku cukru • 1 vanilkový cukr • 1 hrnek mléka • 1/2 hrnku rostlinného oleje • 2 vejce • • 1 velký broskvový kompot • • Na krém: šťáva z kompotu • 1/2 hrnku cukru • 2 vanilkové pudinky • 1 sáček (10 g) želatiny • 250 g měkkého tvarohu • 200 g kysané smetany nebo bílého jogurtu
Postup
Do mísy vsypeme první 4 přísady, promícháme, pak vlijeme postupně tekuté přísady a ušleháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem (nebo na plech vyložený pečícím papírem). Kompot scedíme a ovoce najemno pokrájíme. Těsto posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Pečeme na 170 °C asi 25 minut (zkusíme špejlí).
Necháme zchladnout.
Příprava krému: Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. Dáme zahřívat, v části vlažné tekutiny rozmícháme pudinkové prášky a až zbytek vaří, přidáme cukr a vlijeme rozmíchané prášky. Uvaříme klasický pudink do zhoustnutí, odstavíme z ohně a po chvíli vmícháme želatinu. Až pudink trochu prochladne, vmícháme tvaroh a smetanu (či jogurt). Můžeme našlehat el. šlehačem, ale není nutné.
Krémem potřeme vychladlý moučník, uhladíme a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou. Chceme-li, protáhneme špičkou nože bílý krém do spirálek v kakau.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 4119 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.