Velikonoční mramorovaná bábovkaAutor: Adeluš Postránecká , 27.2.2017 14:55:03
Jednoduchý a rychlý recept na tradiční - dvoubarevnou - bábovku. Když nemáte zrovna nic napečeno - tohle je osvědčený recept!
Suroviny • 100 ml vody • • 150 ml oleje • • 250 g hladké mouky Babiččina volba dortová • • 1 ks vanilkový cukr • • 4 vejce • • 250 g cukr krupice • • máslo na vymazání formy • • krupička na vysypání formy • • kakao, čokoláda • Postup POSTUP:
1. Cukr krupici, žloutky a vanilkový cukr vyšlehejte do husté pěny. 2. Přidejte olej, vodu a mouku a vše promíchejte. 3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který nakonec opatrně vmíchejte do těsta. Odložte si 1/3 těsta stranou. 4. Formu bábovky vymažte máslem a vysypejte krupičkou Babiččina volba. 5. Nalijte těsto do bábovkové formy a do zbylého těsta vmíchejte kakao a čokoládu. 6. Vložte formu do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 3/4 hodiny. Zda je bábovka hotová, poznáte po zapíchnutí špejle. Je-li po vyjmutí suchá, je bábovka hotová. Zobrazeno doposud 219 x.
|
Všichni uživatelé |