Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Velikonoční mramorovaná bábovka

Autor: Adeluš Postránecká , 27.2.2017 14:55:03
Jednoduchý a rychlý recept na tradiční - dvoubarevnou - bábovku. Když nemáte zrovna nic napečeno - tohle je osvědčený recept!
Suroviny
• 100 ml vody • • 150 ml oleje • • 250 g hladké mouky Babiččina volba dortová • • 1 ks vanilkový cukr • • 4 vejce • • 250 g cukr krupice • • máslo na vymazání formy • • krupička na vysypání formy • • kakao, čokoláda •
Postup
POSTUP:
1. Cukr krupici, žloutky a vanilkový cukr vyšlehejte do husté pěny.
2. Přidejte olej, vodu a mouku a vše promíchejte.
3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který nakonec opatrně vmíchejte do těsta. Odložte si 1/3 těsta stranou.
4. Formu bábovky vymažte máslem a vysypejte krupičkou Babiččina volba.
5. Nalijte těsto do bábovkové formy a do zbylého těsta vmíchejte kakao a čokoládu.
6. Vložte formu do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 3/4 hodiny. Zda je bábovka hotová, poznáte po zapíchnutí špejle. Je-li po vyjmutí suchá, je bábovka hotová.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 219 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.