Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Maso na majonéze

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 11.1.2018 12:23:58
Zajímavá úprava masa, zejména suchá kuřecí prsa nebo vepřové kotlety může chuťově velmi pozvednout. A kupodivu lze takto upravit i maso hovězí.
Maso na majonéze
Suroviny
4 plátky masa (kuřecí prsa, vepřový kotlet, krůtí prsa, hovězí a pod.) • 1 hrnek majonézy - pokud děláme domácí, pak je to majonéza z 1 vajíčka • sůl, pepř • koření - čubrica nebo grilovací • 3 cibule (nebo pór) • 6 stroužků česneku • 2 lžíce jemně sekané petrželky • cca 80 g anglické slaniny • cca 80 g sýra
Postup
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Dno pekáče potřeme 2 lžícemi majonézy, rozložíme maso, posypeme hustě drobno nakrájenou cibulí (nebo pórkem). Posypeme rozetřeným česnekem, kořením a petrželkou. Nahoru položíme plátky anglické slaniny a plátky sýra a opět potřeme majolkou.
Pokud děláme z masa hovězího, naklepané plátky potřeme česnekem či kořením ochucenou majonézou a stočíme do ruliček. ty pak klademe na dno pekáčku. Dál postupojeme jako psané výše (cibule, slanina, sýr, majonéza).
Dáme do vyhřáté trouby zapékat na cca 45 minut (v případě hovězího cca hodina až 1 1/4 hodiny).
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 617 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.