Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Dýňová kořeněná bábovka (chlebíček, muffiny)

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 9.4.2018 21:40:13
Po koření je to nádherně voňavé a díky dýni to má úžasnou žlutou barvu. A zůstane to dlouho vlahé. Tedy pokud to vůbec zůstane...
Dýňová kořeněná bábovka (chlebíček, muffiny)
Suroviny
350 g polohrubé mouky • 1 prášek do pečiva • 1 špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku • 1 lžička mleté skořice • 1 špetka soli • 150 g másla • 120 g jemného krystalového cukru • 2 velká vejce • šťáva a kůra z 1 citronu • 250 g dýňového pyré • 150 g kysané smetany (nebo créme fraiche) • 80 g vlašských ořechů hrubě posekaných • můžeme přidat pokrájené sušené švestky • trocha másla a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy - pokud nemáme silikonové
Postup
Všechny ingredience včas vyndáme z lednice a necháme je ohřát na stejnou (pokojovou) teplotu.
Do misky prosijeme mouku, prášek do pečiva, přidáme koření, kůru a sůl a metličkou důkladně promícháme.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Máslo utřeme s oběma cukry, až vznikne světlá jemná pěna. Pak zašleháme postupně obě vejce - druhé přidáme, teprve až se bezezbytku zašlehá první. Poté ještě třeme cca 5 minut a přikapeme citronovou šťávu.
Pomocí stěrky vmícháme dýňové pyré a kysanou smetanu. Nakonec jemně zapracujte směs mouky s kořením a na závěr ořechy a případně švestky.
Formu (bábovku, 2 chlebíčkové formy nebo 12 na muffinů) vymažeme máslem a vysypeme moukou až po okraj. Rozdělíme těsto a ve vyhřáté troubě pečme bábovku 50, chlebíček 35 nebo muffiny 20 minut dozlatova.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 46 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.