Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Dýňové pyré

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 9.4.2018 22:00:21
Dýňové pyré se přidává do mnoha jídel. Je možné si ho i udělat do zásoby a zamrazit.
Dýňové pyré
Suroviny
1 máslová dýně • špetka soli • 5 lžic vody
Postup
Máslovou dýni umyjeme, osušíme a oloupeme (nejlépe to jde zubatou škrabkou). Pak ji překrojíme na poloviny a z každé odstraníme vnitřní roztřepenou část dužiny se semínky.
Rozkrájíme na kousky velké asi dva centimetry, nasypeme je do kastrolu a podlijeme cca čtyřmi - pěti lžícemi vody. Osolime špetkou soli a zakryté dusíme na velmi slabém ohni 20 minut doměkka. Necháme vychladnout a rozmixujeme ponorným mixérem.

Tohle pyré se dá použít jako přísada do pečení, jako samostatný dezert, po smíchání se zakysanou smetanou jako zmrzlina, jako polotovar do omáčky k masu, k výrobě krémového italského risotta nebo jako přísadu do zapékaných lasagní.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 541 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.