Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Dýňové noky

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 9.4.2018 22:14:51
Mohou posloužit jako příloha, ale také mohou být podávané jako samostatné jídlo - třeba se slaninou a parmazánem.
Dýňové noky
Suroviny
500 g očištěných brambor (tj. asi 5 středně velkých) • 500 g očištěné máslové dýně • 150 g polohrubé mouky • 150 g hladké mouky • 1 vejce • lžička soli • špetka muškátového oříšku
Postup
Oloupeme a nakrájíme brambory a uvaříme je doměkka. Obdobně oloupeme a nakrájíme dýni, také ji uvaříme. Slijeme a necháme dobře vychladnout (nejlépe přes noc).
Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu.
Brambory i dýni nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s ostatními surovinami na jemné, nelepivé těsto. Pokud se příliš lepí, přidáme trochu hladké mouky. S těstem se musí pracovat rychle, protože jinak začne řídnout.
Vypracované těsto rozdělíme na čtyři části, každou vyválíme na váleček silný asi jako palec a nakrájíme na centimetr široké špalíčky. Lehce je poprášíme moukou, aby se k sobě neslepily. Můžeme nočky narýhovat vidličkou, nebo na vroubkovaném prkénku. Všechny noky najednou pak vhodíme do vroucí vody a opatně je nadzvedneme, abychom je odlepili ode dna. Jakmile vyplavou, vaříme je minutu, pak je ihned děrovanou lžící nebo cedníkem vylovíme.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 56 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.