Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Švestkové knedlíky

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 2.8.2018 21:59:44
K švestkáčům tak nějak patří bramborové těsto, ale sladké knedlíky mi z jen bramborového těsta nechutnaly. Tak jsem objevila těsto tvarohovo-bramborové. To je ke švestkám to pravé!!!
Švestkové knedlíky
Suroviny
350 g brambor • 350 g hrubé mouky • špetka soli • 250 g tučného tvarohu • 1 vejce • cca 40 švestek • cukr, máslo a mák/perník na podávání
Postup
Brambory uvaříme ve slupce (ideálně den předem), vychladlé oloupáme, najemno nastrouháme, přidáme mouku se špetkou soli, tvaroh a vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme z něho váleček, ze kterého nakrájíme stejně velké kousky.
Zploštíme je a obalíme těstem švestky. Správně se mají vypeckovat a místo pecky dát půl kostky cukru, ale já - jako líná hospodyně - nechávám na strávnících, aby si pecky vyndali sami (jen je na ně upozorním :-) )
Z této dávky je cca 40 knedlíčků. Do vroucí vody jich dáme polovinu (nebo i třetinu) a postupně ve dvou nebo třech dávkách vaříme v osolené vodě. Opatrně je nadzvedneme od dna, aby se nepřichytily a vaříme je asi 10.
Tradičně se tyto knedlíky podávají s mákem, cukrem a máslem, kdo nemá rád mák (jako já), může je posypat strouhaným perníkem nebo tvarohem (+ cukr a máslo, samozřejmě).
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 380 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.