| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Ledvinky na kari

Vepřové ledvinky pro amatéry trochu jinak, snadná příprava.
Suroviny:4 ks rajče • 200 g zakysaná smetana • 2 ks cibule • 2 lžičky kari • 8 ks vepřové ledvinky • 5 stroužků česneku
Postup:Ledvinky pečlivě očistíme, rozřízněte na půlky, vyjmeme blány a cévky. Pečlivě omyjeme, nakrájíme na větší kousky a spaříme horkou vodou.

Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, osmahneme na másle, přidáme ledvinky a česnek, orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka, až se voda odpaří, přidáme kari a ještě trochu orestujeme. Odstavíme pánev, přimícháme smetanu a rajčata na drobné plátky nakrájená (lze vynechat). Pokud chceme, dochutíme čerstvým či sušeným zázvorem, chilli, solí a papřem a mírně prohřejeme, ale nevaříme.

Ledvinky na kari podáváme s rýží (nejlépe hřebíčkovou).
Vložil:

*Elíláma

Datum:27.6.2011 22:42:01
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.