| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Akreditovaný Montessori roční kurz 3-6 let

Roční vzdělávací program je složen z celkem 8 dvou až třídenních workshopů (seminářů), jejichž témata jsou stejně jako principy Montessori vzájemně provázána.
Kdy:3.2.2017 - 5.1.2018 (je nutné být od začátku)
Region:Praha 2
Popis:Koncepce jednotlivých bloků

Pro všechny bloky byla stanovena jednotná koncepce. V úvodu každého bloku bude realizován „sebezkušenostní úvod“, kdy se účastníci sejdou na elipse[1][1] a tím nenásilně zahájí práci s daným tématem[2][2], vžijí se do pozice dětí a naučí se praktickým zkušenostem, které pak mohou sami aplikovat ve své výchovně-vzdělávací práci s dětmi. Následuje teoretická část bloku, kdy budou účastníci pracovat se vzdělávacím materiálem připraveným lektory pro daný blok. Po teoretické části následují praktické ukázky práce – lektor představí účastníkům příslušné pracovní materiály (aktivity, pomůcky). Následně s materiálem pracují sami účastníci programu a tím získávají praktické znalosti a dovednosti. Účastníci se tak během programu dostanou k materiálu z pozice dítěte i učitele, se všemi materiály se seznámí vlastním prožitkem, a tím si řádně osvojí způsoby, jak s daným materiálem (pomůckou, aktivitou) pracovat. Také si v praxi osvojí základní atributy pedagogiky Montessori: pomalé tempo, praktická ukázka beze slov, způsoby zpětné vazby.

Účastník nakonec každého bloku provede vlastní ukázku a lektor (i ostatní účastníci) mu poskytnou zpětnou vazbu. I tím si osvojí dovednost s danou pomůckou pracovat, chápat její význam a smysl.

1. Forma

Vzdělávací program bude probíhat formou prezenčního studia v celkem 8 dvou až třídenních (víkendových) blocích. Dvoudenní blok = sobota, neděle. Třídenní blok = pátek, sobota, neděle.

Principy Montessori nelze jen přednášet. Je třeba je doplnit praktickými ukázkami a zážitky tak, aby si je účastníci kurzu mohli „osahat“, vyzkoušet, pochopit je, zjistit, které jsou jim blízké, a které méně… Proto budou ve výuce kombinovány tyto přístupy:

•Výklad teorie – pro položení teoretických základů principů Montessori.


•Zážitková pedagogika – účastníci kurzu si osvojí nové znalosti a dovednosti přímou účastí na vzdělávacích aktivitách. Vlastní prožitek umožní přenos specifických obsahů (jak využít pomůcky, jak pracovat s materiály, pochopit pohled dítěte).


Účastníci budou mít ke každému bloku k dispozici skripta a pracovní listy připravené poskytovatelem vzdělávání (žadatelem) specificky vždy pro daný vzdělávací blok.

Osvědčení

Osvědčení bude účastníkům vydáváno po absolvování nejméně 90 % vzdělávacího programu. Zamešká-li účastník více než 10 % vzdělávacího programu (tj. celý jeden vzdělávací blok), nebude mu osvědčení uděleno. Nicméně, nebude-li se moci účastník z jakýchkoliv důvodů účastnit některé z lekcí, umožní mu poskytovatel (žadatel) náhradu ušlého bloku v dalším vzdělávacím cyklu. Náhrada je možná na základě předchozí dohody u nejvýše dvou vzdělávacích bloků.
2. Vzdělávací cíl
Vzdělávací program je koncipován tak, aby umožnil naplnění těchto cílů:
•rozvoj kompetencí učitelek, učitelů a vedoucích pracovnic a pracovníků v mateřských školách,
•osvojení si nových metodických postupů práce s dětmi a využití pomůcek,
•osvojení si nových dovedností a principů definovaných Marií Montessori pedagogickými a vedoucími pracovníky mateřských škol,
•přenesení principů Montessori pedagogiky do praxe v běžných mateřských školách,
•pomoci osvojit si vybrané postupy ve vlastní praxi,
•předat znalosti a zkušenosti z praxe lektorek formou vlastního prožitku.
3. Hodinová dotace
Celková časová dotace na kurz činí 189 hodin včetně praxe a konzultace v našem zařízení (v termínu dle domluvy mezi účastníkem a poskytovatelem vzdělávání).

4. Maximální počet účastníků a upřesnění cílové skupiny
Cílovou skupinou jsou pedagogičtí pracovníci v mateřských školách a pedagogičtí pracovníci ostatních vzdělávacích zařízení, tj.:
•učitelky a učitelé mateřských škol
•vedoucí pracovníci a pracovnice mateřský škol
•pedagogičtí pracovníci ostatních vzdělávacích institucí provozujících zájmovou a výchovně-vzdělávací činnost pro děti.
Kurz je vhodný také pro rodiče, kteří se chtějí vzdělávat v této metodice a využít ji doma se svými dětmi.
Pořadatel:RC Vyšehrádek
WWW:http://www.vysehradek.cz
Email:vysehradek@vysehradek.cz
Vložil: verif
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.