| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Roční Montessori vzdělávací kurz (3 – 6 let)

Roční kurz je složen z celkem 8 dvou až třídenních workshopů, jejichž témata jsou stejně jako principy Montessori vzájemně provázána, dále z praxe a konzultace v zařízení. Pomůžeme Vám porozumět montessori pedagogice a hlavně si vše prožít a vidět.
Kdy:24.11.2017 - 28.10.2018 (je nutné být od začátku)
Kde:Montessori mateřská škola Vyšehrádek s.r.o. Vratislavova 28/12 Praha 2 - Vyšehrad 12800
Region:Praha 2
Popis:Již 3. ročník Montessori vzdělávacího kurzu, ve kterém workshopy postupně gradují od teoretických základů po praktické ukázky a aplikaci tak, aby účastníci programu pochopili význam a přínosy přístupu Montessori a zároveň, aby si tuto „metodu“ vyzkoušeli, zažili a dokázali ji aplikovat ve své praxi, tj. práci s dětmi (v mateřské škole, doma a ve vzdělávacích centrech). Vzdělávací program představuje soubor na sebe navazujících bloků, které není možné absolvovat samostatně, a které tedy tvoří jeden logický celek. V případě vynechání bloku, je možná náhrada s dalším kurzem.

Pro všechny bloky byla stanovena jednotná koncepce. V úvodu každého bloku bude realizován „sebezkušenostní úvod“, kdy se účastníci sejdou na elipse a tím nenásilně zahájí práci s daným tématem, vžijí se do pozice dětí a naučí se praktickým zkušenostem, které pak mohou sami aplikovat ve své výchovně-vzdělávací práci s dětmi. Následuje teoretická část bloku, kdy budou účastníci pracovat se vzdělávacím materiálem připraveným lektory pro daný blok. Po teoretické části následují praktické ukázky práce – lektor představí účastníkům příslušné pracovní materiály (aktivity, pomůcky). Následně s materiálem pracují sami účastníci programu a tím získávají praktické znalosti a dovednosti. Účastníci se tak během programu dostanou k materiálu z pozice dítěte i učitele, se všemi materiály se seznámí vlastním prožitkem, a tím si řádně osvojí způsoby, jak s daným materiálem (pomůckou, aktivitou) pracovat. Také si v praxi osvojí základní atributy pedagogiky Montessori: pomalé tempo, praktická ukázka beze slov, způsoby zpětné vazby.

Účastník nakonec každého bloku provede vlastní ukázku a lektor (i ostatní účastníci) mu poskytnou zpětnou vazbu. I tím si osvojí dovednost s danou pomůckou pracovat, chápat její význam a smysl.

Celková cena kurzu je: 17.630Kč. Záloha na kurz je 5.000Kč, doplatek celé částky kurzu je splatný do 15. 10. 2017. V případě odhlášení z kurzu do 15. 10. 2017 se vrací 100% z doplatku za kurz, v případě odhlášení do 30. 10. 2017 se vrací 50% z celkové částky. Před začátkem kurzu, je možné kurz „přenechat“ jiné osobě.

Maximální kapacita vzdělávacího programu: 12 – 15 účastníků.

Celková časová dotace na kurz činí 189 hodin včetně praxe a konzultace v našem zařízení.

Víkendové bloky – termíny:

Rok 2017
Teoretické základy, elipsa, organizace MŠ: 24.11. - 26.11.

Rok 2018
Praktický život: 27.1. - 28.1.
Smyslová výchova, Hudba: 9.3. - 11.3.
Matematika, Geometrie: 13.4. - 15.4.
Jazyková výchova, Angličtina: 11.5. - 13.5.
Přípravné aktivity pro Kosmickou výchovu: termín bude upřesněn (jedná se o so+ne)
Procvičování práce s materiálem ke všem oborům a společné sdílení: termín bude upřesněn (jedná se o so+ne)
Výroba Montessori pomůcek: (jedná se o so+ne)
Praxe a konzultace v MŠ: Po domluvě a po absolvování prvních 3 bloků v kurzu.
Tip:
Roční kurz akreditovaný MŠMT. Dobrá cena kurzu, ve které je zahrnuta nejen teorie ale i objevování, zkoumání, zkoušení, praxe, konzultace, dále skripta a pracovní listy, která budou mít účastníci k dispozici ke každému bloku, připravené poskytovatelem vzdělávání.
Pořadatel:Montessori mateřská škola Vyšehrádek s.r.o.
WWW:http://www.vysehradek.cz/
Email:vysehradek@vysehradek.cz
Vložil: Petra Rehanzlová
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.