| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Jízda historickou soupravou metra - linka B

Jednou měsíčně se můžete svézt historickou soupravou pražského metra z depa Zličín na trase B.
Kdy:17.2.2018
Kde:Dopravní podnik hlavního města Prahy Na radosti 51 prostor před vrátnicí depa Zličín 155 21 Praha 5
Region:Praha 5
Popis:Dopravní podnik hlavního města Prahy připravil nejen pro příznivce historie pražské městské hromadné dopravy ojedinělý zážitek. Jednou měsíčně se můžete svézt historickou soupravou pražského metra z depa Zličín na trase B.

V rámci programu Zážitková turistika vám pracovníci DPP dvakrát ročně poodkryjí zákulisí depa Zličín, odkud vás z místních úrovňových lávek následně svezou nedávno dokončenou a zprovozněnou historickou soupravou metra typu 81-71 za nevšedním poznáním zajímavých míst a zákoutí trati B.

Kromě prohlídky slepého ramene tunelu zamýšlené odbočky trasy B za stanicí Stodůlky a krátkého zastavení v tubusu mostu nad Nepomuckým rybníkem, souprava také zavítá do obratiště stanice Smíchovské Nádraží. Ta bývala stanicí provozního ošetření souprav 81-71 a byly zde dříve tyto soupravy za provozu podrobovány nejnižšímu stupni revize. Dále jízda pokračuje prohlídkou tlakového uzávěru před stanicí Anděl (v úseku pod dnem Vltavy), provedete i obrat na obratové koleji stanice Florenc (tato obratová kolej pokračuje dále coby traťová spojka linky B s linkou C). Díky návštěvě obratiště stanice Smíchovské Nádraží i stanice Florenc, absolvujete kompletní jízdu na prvním provozním úseku I.B, jehož otevřením 2. listopadu 1985 byl odstartován provoz nově vzniklé trasy B.

Opravdovým unikátem celého programu je pak ukázka zličínské zkušební tratě metra, kam vás souprava ještě zaveze při návratu zpět do domovského depa.

Během celé akce se vám budou věnovat vynikající průvodci z řad odborných zaměstnanců Dopravního podniku. Tunely trasy B budou v celé délce exkurze během jízdy rozsvíceny a vše zajímavé si navíc můžete rovněž prohlédnout pohledem strojvedoucího metra.

Předpokládaná doba trvání celé prohlídky je 170 minut. Prohlídka se koná dvakrát denně, a to vždy v sobotu od 10:00 (návrat ve 12:33) a 14:00 (návrat v 16:33).

Doprava na akci:
Speciální linka
Z důvodu horší dostupnosti depa jsme pro vás vypravili také specialní autobusovou linku, přesné časy odjezdů budou upřesněny nejpozději týden před akcí.

Program od 10.00 hodin

Speciální autobusová linka odjíždí z autobusového nástupiště u stanice metra Zličín v 10.00 hodin (odjezd od depa Zličín ve 12.33 hodin). Voucher k akci platí jako jízdenka pro tuto speciální jízdu. Po skončení akce bude vypravena zpáteční linka. Parkování vozů v depu Zličín není zajištěno.

Program od 14.00 hodin

Speciální autobusová linka odjíždí z autobusového nástupiště u stanice metra Zličín ve 14.00 hodin (odjezd od depa Zličín v 16.33 hodin). Voucher k akci platí jako jízdenka pro tuto speciální jízdu. Po skončení akce bude vypravena zpáteční linka. Parkování vozů v depu Zličín není zajištěno.

Běžné spoje:
Autobusová doprava ze stanic metra linky B na autobusovou zastávku Depo Zličín: ze stanice Zličín: linky číslo 307, 310, 347, 380 a 384

9:55 - 13:55
Mapa:
GPS:50°3'30.362”N, 14°17'29.454”E
WWW:http://www.prahatechnicka.cz/
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.