karafa |
|
(10.10.2009 11:07:01) Již delší dobu uvažuju, že si pořídím domácí pekárnu. Ale vůbec nevím, co mě čeká. Je to časově i finančně výhodné? Nebo je to módní výstřelek poslední doby? Při koupi pekárny očekávám, že tam bude podrobný návod na použití. Jsou přiloženy i nějaké recepty? Můžete napsat vaše názory, zda jste spokojeny apod.? A která je "nejlepší"?
|
Květulina+3 |
|
(10.10.2009 11:08:20) Podívej se na http://domacipekarny.dama.cz/. Tam je všechno pěkně popsané.
|
|
PJana |
|
(10.10.2009 11:15:57) Nastuduj si informace na http://domacipekarny.dama.cz/. Pekáren je hodně v různých cenových relacích, velikostech, s různými vychytávkami. Jsou tam informace o jednotlivých pekárnách Máme pekárnu Panasonic 2 a půl roku a za celou dobu jsem žádné pečivo v obchodě nekoupila. Peču nebo zadělávám těsto denně. Finančně to vychází levněji než pečivo z obchodu a upečeš si kdy chceš, co chceš. Určitě je to nejčastěji používaný spotřebič v kuchyni. Mám ale známou, která si na ni nezvykla a peče tak jednou měsíčně. Takže těžko říct, jestli má smysl pořídit ji. U nás se vyplatila.
|
Hanka+L+A+V |
|
(10.10.2009 11:25:38) Já mám pekárnu 2 roky a jede téměř denně..někdy i dvakrát. Peču všechno, chleba, housky, rohlíky, plněné rohlíky....buchty s kypřícím práškem, sekanou, zapečené těstoviny, marmelády, těsto na buchty, na knedlíky...prostě je to u nás nepostradatelný pomocník. Za mě určitě doporučuju. Měla jsem Pro Line, jela rok a půl a pak jsme ji museli reklamovat, vrátili nám peníze a koupili jsme Etu Delicca a super!! Recepty čerpám z dámy jak tu psaly holky..nebo z MMB recepty..tam je jich taky hodně.
|
|
|
Kotatko+Nathalie06+Thomas09 |
|
(10.10.2009 11:26:56) Ahojky mám ji cca rok a půl. Ze zacatku silena aktivita, porad se neco peklo, ale ted uz jen lezi a prakticky ji pouzivam jen na vyrobu testa ze ktereho pak delam rozliky ( tady v nemecku je nevedou :-D) Mame moulinex XXL a myslim si ze je super. Akorat nam uz jen skoro porad lezi :-(
|
|
Rebeca B. |
|
(10.10.2009 11:27:00) Návod i recepty u pekárny jsou. Obrovské množství receptů najdeš i na netu. Já dostala pekárnu před 2 lety k Vánocům - ať žijí praktické dárky Vzhledem k tomu, že rodina preferuje rohlíky a jiné bílé pečivo a mě nebaví jim každý den rohlíky plácat a nemám na to ani čas, tak ji používám jen jednou za čas na chlebík, nebo když není doma pečivo. Ale letos jsme ji vezli na dovolenou a tam byla super pomocník. A čerstvý chleba k čerstvě ogrilovanému masu je nádhera
|
|
magrata1 |
|
(10.10.2009 11:41:43) Já za sebe mohu jen doporučit. Pečení mi zabere míň času, než cesta do místní sámošky. Za 3 min se chleba peče. Ale znám fůru lidí, kterým jen překáží. V případě koupě doporučuju kuchařku od Pavly Momčilové Automatická domácí pekárna. Podle jejích receptů mám úspěch zaručený. Mám víc kuchařek, ale jsou mi k ničemu, podle této upeče i začátečník. Jinak pár receptů je obvykle u pekárny.
|
Majákova |
|
(10.10.2009 11:54:26) Záleží na tom, jaká jsi pekařka a kuchařka. Jestli doma jíte pěčivo, buchty, děláte třeba domácí knedlíky apod., tak se ti určitě vyplatí.
Já mám Moulinex XXL a jsem velmi spokojená. Mám ji asi rok a půl, jede pořád. Nejvíce využívám na chleba a na kynutí těsta.
Chleba máme rádi se vším možným zrnem, s přidáním celozrnné mouky, takže tady se domácí chlebík určitě finančně vyplatí, protože tyto módní "zdravé" chlebíky jsou podle mě v obchodě dost drahé.
|
|
|
Pett* (děti 2004, 2006, 2010) |
|
(10.10.2009 12:43:51) hmmm, to těžko říct, taky máme, ale používám jí spíš jako robota na zadělávání těsta :-( chleba mi z ní moc nechutná. Já radši kupovanou klasiku. Ale občas mě to chytne a mám období, kdy používám víc, ale zase spíš na zadělávání a pak dodělávám růžo a peču v troubě. Ale pravda je, že i jako robot na zadělání těsta je bezvadný pomocník
|
|
Mickey16 |
|
(10.10.2009 12:50:25) Používáme furt, teda na začátku těhotenství jsem to velmi omezila protože jsem žádné pečivo nemohla ani cítit jinak jede pořád, chleba, housky, těsto na cokoli- kynutý těsto prostě v ruce nikdy neudělám, jen v pekárně, nevím proč. A knedlíky- zkoušela jsem milion receptů na knedlíky ale jedinej knedlík z pekárny je bezkonkurenční a to i v bezlepkové verzi, vypadá i chutná jako klasika
|
|
zerat |
|
(10.10.2009 12:52:10) Magnetko, záleží jak moc máte rádi pečené věci a jak moc ji teda využiješ. Máme už pátý rok Etu Siestu a jede několikrát týdně někdy denně i několikrát za sebou. Peču zrníčkový chleba, ale když přijde chuť, tak kupujeme bílý Šumava; nechávám si v pekárně připravovat kynuté těsto na buchty, pizzu
|
zerat |
|
(10.10.2009 12:54:30) pardon odklikla jsem to dřív Poslední dobou v ní připravuju i marcipán na dorty, řezy... dá se v ní připravovat i marmeláda... Využití je velké, teď jde jen o to se s ní chtít naučit a potom ji využívat Recepty používám z dámy.cz, ale upravuju si je k obrazu svému a nebo si pro pekárnu upravuju klasické domácí osvědčené recepty. Já už si opravdu život bez pekárny představit neumím
|
|
|
Inka | •
|
(10.10.2009 15:19:44) Mám jí 2 roky a pečivo ani chleba jsem od té doby nekoupila. Inspiraci čerpám, jak žž holky psaly, na http://domacipekarny.dama.cz/
|
Kliková hřídel 4/08+2/09+2/13 |
|
(10.10.2009 19:54:19) Domácí pekárnu jsem dostala před třemi lety k Vánocům a byla jsem z ní naprosto nadšená. Kupodivu jsem nadšená dodnes. Peču sice asi tak jednou týdně, protože více chleba prostě nesníme, ale vždycky mě potěší, jak zavoní byt. V návodu nějaké recepty byly, používám dva - celozrnný a rychlochleba. Jinak peču hodně ze směsí (hlavně Lidl, Tesco, Labeta ani moc ne..) nebo podle receptů z netu, kde jich najdeš opravdu nepřeberně. Můžeš upéct i bábovku, mazanec, perník apod. Jen musíš počítat s tím, že bude mít výsledek sice pokaždé jinou chuť, ale úplně stejný tvar.
|
|
|
|