hassle |
|
(1.11.2011 12:16:09) Ahoj holky, potřebovala bych se poradit ohledně pekárny, se kterou se teprve učím. Máme Moulinex home bread, a vždycky jsme zatím zkoušeli recept jen dle návodu. Teď jsem si ale našla i jiný na dámě, a přemýšlím, jestli množství jednotlivých surovin lze použít do různých typů pekáren, tedy jestli nevadí, že množství nebude odpovídat dle manuálu. Nejspíš pokud celkové množství nepřekročí to maximum, tedy 1000 g, tak by to neměl být problém, ne? Už se vám třeba někdy stalo že jste zaply špatný program, ale chleba byl stejně dobrý? Asi koňské dotazy, ale fakt jsem teprve začátečník, tak moc předem díky za reakce
|
Lucka007 |
|
(1.11.2011 12:56:20) Recepty na dámě jsou spolehlivé, lze používat do všech pekáren, pokud si pohlídáš množství, aby ti to například nepřekynulo mimo nádobu. Na Dámě dost jede i diskuse Domácí pekárna, kde holky rády a ochotně poradí, vzájemně se inspirují a vždy tam někdo je pro rychlou radu. Najdi si ověřené a blbuvzdorné recepty. Já teda chléb už peču v troubě, ale pekárna zadělává. Mám už 6 let jako na potvoru levnou z Lidlu a furt doufám, že se pokazí. Koupili jsme si jí na zkoušku, jestli jí užijeme, že si pak koupíme třeba nějakou lepší. A ona furt drží a jede. Nakonec to dopadne tak, že ze sentimentu jí budu mít dalších 10 let.
|
|
Lucka007 |
|
(1.11.2011 12:58:14) A mezi programy zas velké rozdíly nejsou, pokud teda nezapneš místo chlebového program nudlové těsto, nebo co máš na pekárně. U mé byla tabulka, kdy a co který program dělá a tam jsou ty rozdíly vidět. Třeba program celozrnný chléb na rozdíl od chleba světlého akorát na začátku chvilku předehřívá suroviny, aby to líp kynulo, takže není problém světlý chléb péct na celozrnném programu a obráceně.
|
hassle |
|
(1.11.2011 13:08:54) Moc díky Tak to na to odpo vlítnu, už se těším A s tou Lídlovskou pekárnou jsi mě fakt pobavila Ale myslím, že fakt můžeš být ráda, že ti vlastně funguje, aspoň vidíš, že to zase až takový šunt nebude
|
hassle |
|
(1.11.2011 13:12:43) A ještě se zeptám, pečeš ten chleba v troubě i s tím hrnkem vody, jak radí právě na dámě? A nevíš proč tam má být? My máme teda šílenou starou plynovou troubu, takže asi by byl chleba vysušenější, možná právě proto, že? Taky bych ho chtěla zkusit upéct v klasické troubě, protože si ho pak můžeš líp vytvarovat, a propéct...
|
|
|
Jája | •
|
(1.11.2011 16:09:57) Ty tabulky jsou i na Dámě, snad ke všem pekárnám.
Já mám taky levnou. ale z Tesca. Taky maximální spokojenost. Hlavně nepřekroč maximální množství, i když mně to taky někdy vykynulo i mimo mísu, naštěstí jen těsto.
|
hassle |
|
(1.11.2011 19:13:07) Tak dopečeno a je to OK :) Ale vtipné je, že jsem zapoměla vyndat hnětací metličku, takže trčí v chlebíku Trdlo, no
|
Lída,3 kluci a holka |
|
(1.11.2011 19:37:28) Eviku, já ji vyndavám vždycky až po dopečení, a řekla bych, že to tak dělá většina lidí
|
hassle |
|
(1.11.2011 19:57:24) Fakt? Tak to jsi mě uklidnila Každopádně tento chleba (0018.chléb jogurtový z Dámy) byl konečně poprvé fakt bombovní. Křupavá kůrka, a uplně vynikající, můj, který normálně nestojí o teplé pečivo se na něj vrhl, když mě slyšel křoupat, a na zítra nám se synkem zůstal na snídani jen prťavý kousek Nedá se to srovnat s recepty v manuálu, protože to byly chleby sice velké, ale takové hutné a chuťově nic moc.. Takže tento vám fakt doporučuju vyzkoušet, pokud ho už neznáte
|
|
|
|
|
|
|