arantxa |
|
(18.1.2012 10:10:30) Dala jsem zrovna péct chleba, když mi šef volal, že musím do práce o hodinu dříve a bohužel chleba dopeče až po mém odchodu. Jak dlouho může v pekárně zůstat? Manžel dojde nejdříve za 4 hodiny po dopečení a já až večer.
|
withep |
|
(18.1.2012 10:13:25) Může tam zůstat věčně. Ale tipuju, že zvlhne.
|
arantxa |
|
(18.1.2012 10:15:56) Tak to ho už rovnou můžu vypnout a vyhodit to těsto, co?
|
Ivucha + 2 |
|
(18.1.2012 10:18:35) Jestli se ti teprve dělá těsto tak to vypni a nařiď tak aby se ti to celé znovu zaplo tak, aby byl konec cca v době kdy přijde manžel a máš to.
Když to tam necháš 4hod po upečení tak nebude vůbec křupavý - jinak se mu ale nic nestane neboj
|
|
Inka | •
|
(18.1.2012 10:18:35) To určitě nevyhazuj, ještě hodinu po dopečení pekárna hřeje a pak teda 3 hodiny v pohodě vydrží. Možná trochu zvlhne, ale nic hroznýho se mu nestane.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(18.1.2012 10:18:47) No možná by šlo stopnout pekárnu ve fázi kynutí, nechat chleba kynout déle a manžel po příchodu domů by to zase zapnul, aby se upekl Možná bude překynutý, ale asi lepší, než zapařený
|
|
Inka | •
|
(18.1.2012 10:19:40) Jestli to ještě nezačalo péct a těsto je umíchaný, můžeš dát do lednice a upéct večer, ale já bych to nechala.
|
|
withep |
|
(18.1.2012 10:24:09) A už se peče nebo teprve kyne?
Se divím, že nemají domácí pekárny nějakou samootevírací funkci, nebo i samovyndavací
|
arantxa |
|
(18.1.2012 10:25:12) chleba teprve kyne.
|
angrešt |
|
(18.1.2012 10:26:44) Tak těsto vyndej a dej do lednice a večer upeč.
|
arantxa |
|
(18.1.2012 10:28:54) Fakt? Jsem nevěla, že to jde, když už začalo kynout.... a do něčeho zabalit nebo jen tak
|
angrešt |
|
(18.1.2012 10:32:03) No, záleží na typu chleba. Na italský či francouzský typ je dobré vymáznout misku olivovým olejem, dát tam těsto, potřít povrch olejem a překrýt talířkem nebo potravinovou folií - ne vzduchotěsně, spíš, aby do toho něco nespadlo. Na chléb česko-polského typu misku či ošatku vysypat moukou, dát těsto, poptášit moukou a též zakrýt.
|
angrešt |
|
(18.1.2012 10:32:44) Jo, a když to máš v té pekárnové misce, tak klidně do lednice i s ní, jeslti se Ti vejde - mně by se nevešla na výšku do poličky.
|
arantxa |
|
(18.1.2012 10:38:02) Pak to zapnu na jaký program? Na ten stejný ?
|
angrešt |
|
(18.1.2012 10:48:18) Když jsme ještě používala pekárnu, tak jsem po kynutí v lednici pustila program "Pečení". Nevím, co tam máš za volby a programy.
|
|
withep |
|
(18.1.2012 10:49:39) Asi na stejnou dobu pečení, ale už bez kynutí (nebo podle toho, jak ti mezitím vykyne, on o něco nakyne i v lednici).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(18.1.2012 10:22:43) Chlebík nebudou křoupavý, ale nestane se mu nic - z vlastní zkušenosti. Dávala jsem péct večer a vyndávala ráno - chlebíček moc dobrý...
|
|
Luc. |
|
(18.1.2012 10:22:46) Maximálně hodinu.
|
|
Lída. |
|
(18.1.2012 10:23:19) nechala bych to, někdy mi tam zůstane přes noc (naplánuju si, že půjdu spát později, a proto nedám odložený start, a nakonec tak dlouho třeba nevydržím vzhůru)
|
|
PJana |
|
(18.1.2012 10:47:18) Bude na povrchu navlhlý, ale jinak v pohodě. Občas se mi to stane taky a neřeším to.
|
|
|