Šešule |
|
(24.5.2013 18:00:56) Mám nedůvěru ke hvězdám, co říkají lidem, jak mají SPRÁVNĚ bydlet, jíst, oblíkat se, přemýšlet, souložit a tak...
|
Šešule |
|
(24.5.2013 18:01:17) ... nebo spíš "hvězdám"
|
aach |
|
(24.5.2013 19:45:46) od člověka co si nečistí zuby a leze s černýma zubama do televize, bych se nechtěla naučit vařit ani čaj.
|
|
|
Rekka |
|
(24.5.2013 19:05:32) Pohlreich neni zadna "hvezda" je to kuchar, ktery vlastni nekolik prosperujicich restauraci a cely zivot se zivi varenim v nekolika statech sveta a jako sefkuchar prestiznich restauraci ma pravo radit. Nejak nevim, kdo jiny by mel... Proc my cesi si myslime, ze vsechno vime a umime nejlip
|
x x |
|
(24.5.2013 19:58:38) No pokud chce veřejně vystupovat, tak by se měl taky umět trošku slušně vyjadřovat. Pro mě je to totální imbecil a je jedno, kolik restaurací vlastní. Člověk, který chce zrušit svíčkovou to v hlavě evidentně nemá v pořádku.
|
Zahada_hlavolamu | •
|
(24.5.2013 20:08:43) Jeho projev mi prijde pomerne dost vtipny a v ramci toho co vysila televize i osvezujici . Hadam, ze nas takovych bude vic.
|
|
angrešt |
|
(24.5.2013 20:28:48) Nejvíc mi vadí, že postrádá základní kuchařské návyky. Extra to bylo vidět v pořadech věnovaných kdysi grilování. Člověk, který používá prkénka znečištěná od syrového masa následně na krájení bylinek a salátů, stejným hadříkem otře šťávu ze syrového masa a vzápětí tím šmrdlá kapky omáčky ze servírovacího talíře (ne, nebyl tam střih)... není v mých očích profesionální kuchař a potřeboval by se vrátit na nějakou dobu do školy, aby si tyto základní hygienické návyky osvojil. K tomu se přidává jeho vyjadřování, oscilující mezi neúměrnou vulgaritou a neúměrnou vyjadřovací tupostí "éé, hele, ééé". Je možné, že je to součást pěstované image - "lidový kuchař pro vobyčejný lidi, co mluví jejich řečí a nevytahuje se trapnou spisovnou češtinou, vole" Nevím, fakt nevím, proč toto. Ale je mi to nepříjemné a působí to na mě poněkud odpudivě. Celkově mě nepřesvědčil. Vnímám ho jako velmi zdatného podnikatele i šoumena, ale ne dostatečně zdatného kuchaře. Pořad jsme neviděla, pustila jsem si odkazovanou ukázku - a také se mi vůbec nelíbila práce se syrovými vejci bez jasného oddělení nádobí "před" a "po" tepelné úpravě, doprovodné "povídání" ...no, viz. výše.
|
pearl |
|
(24.5.2013 23:22:57) Angrešt, přesně tak, mám stejný názor.
Já to neviděla celé, ale u těch vajíček mě zaujalo, že je rovnou klepal o misku a sázel do té mísy.
Pokud já vím, správný postup je rozklepnout jinak než o mísu a každé vajíčko zvlášť si klepnout třeba do šálku a pak teprve přilít k těm ostatním do misky.
Jinak člověk třeba rozklepne 6 vajíček a to 7. bude zkažené a může vylít všechny:-( (nikdy jsem to takhle nedělala, ale před asi půl rokem se mi to skutečně se 6 vejci stalo - byla to domácí čerstvá vejce a to poslední prostě bylo špatné, ne vyloženě pukavec, ale něco se v něm pokazilo).
|
Točená vanilková |
|
(26.5.2013 14:34:43) Asi mu nic neříká HACCP. Co jsem si u známých pročítala tenhle manuál, tak dle něj jsou vejce něco jako časovaná bomba, nesmí se skladovat v proložkách (v pořadu v pozadí jich byly haldy), nesmí se skladovat s jídlem, kt. se jí zasyrova a vytloukání extra do misky je samozřejmostí. Že by tohle neznal člověk, který se dlouhodobě pohybuje v gastronomii, je dost divný.
|
|
|
angrešt |
|
(25.5.2013 13:18:12) Vulgarita k některým povoláním patří, nejen ke kuchařině. A leckdo mluví všelijak i v soukromí. Přesto většina lidí nemívá problém rozpoznat, v jaké situaci se zrovna nachází, a podle toho se chovat. Nerozpoznat (ať úmyslně či neúmyslně) práci v plně vytížené, horké kuchyni od výukového pořadu v TV v pořádku rozhodně není. I na učňácích učí řada kuchařů - a obvykle nemívají problém poznat, že nestojí u sporáku, ale za katedrou, a přizpůsobí tomu své vystupování. Stejně, jako lidé přizpůsobí své chování v jiných situacích, kdy se dostávají do kontaktu s velkým množstvím jiných lidí (které by svou vulgaritou obtěžovat opravdu neměli), nota bene v situacích, kdy se dostávají do pozice pedagogického vzoru.
Člověk, který toto rozpoznat nedokáže, je babicoidní buran.
U Pohlreicha mi ale vadí i jeho vyjadřovací neschopnost - když nemluví vulgárně, tak mluví jak žáček s minimální slovní zásobou.
Nepovažuju Pohlreicha za neinteligentního, to určitě ne, je nepochybně zdatný podnikatel a pravděpodobně budou jeho jídla dobrá (ale ta čuňatovost mě tak odpuzuje, že do jeho restaurací to jít ochutnat nechci).
Hygiena je samostatná a mnohem důležitější kapitola než vyjadřování, probírali jsme to před časem i na nějaké diskusi u Cuketky. V jiných pořadech o vaření v TV (občas koukám na Itala a Kluky v akci, popř. na Jamieho a Nigellu) je viditelná kuchyňská hygienická rutina, tam jsem tyhle čuňárny nikdy neviděla, zcela automaticky dodržují základní návyky.
O to hůře, když je to v pořadech "pedagogických", že.
|
angrešt |
|
(25.5.2013 13:32:18) Slušné chování je stylizace? Zvláštní pohled.
|
|
|
|
Xantipa. |
|
(27.5.2013 8:55:23) Tak já jeho pořad vnímám jako pořad o tom, že chce naučit základy těm, kteří je chtějí umět, ale jaksi není kde se je naučit. Jak se ve vodě projevuje pukavec, to netuším, ale předtím zkoušeli čerstvá vejce, tudíž si říkám, že pokud brali jen ta vejce, která byla zcela čerstvá, tak tam asi pukavec nehrozil, takže mohl sázet jedno vejce za druhým - jiných "čuňačin" jsem si nevšímala, spíš jsem si všímala přípravy toho kterého a toho, co říkal a na co upozorňoval. A jestli je inteligentní - těžko říct a je mi tu šumák, vařit umí a jestli u toho mluví jak tarzan, to mě nezajímá, je to šoumen a pokud bude mluvit jak pan profesor, ale nebude umět vařit a bude nahrazovat vývary "karamelou z krávy" jako naprosto standartní řešení, tak to bude o ničem. Ale těším se od něj na omáčky.
|
|
|
|
|