Kaipa |
|
(9.5.2014 9:48:49) Já se veřejně přiznávám, že čas od času neodolám a koupím si nějaký salát (pařížák, vlašák,...) s výrobním salámem (kosti, kůže, sádlo, škrob, barviva), miluju škvarky zalité sádlem a kynuté buchty s pivem. To poslední nepovažuju za zvěrstvo, spíš za roztomile neobvyklou kombinaci.
|
Merylin5 |
|
(9.5.2014 9:53:06) Bývalo jich mnoho, ne snad v kombinacích, ale třeba každý večer po odchodu z práce jsem si dala smažák v housce.
Od ledna jsem trapně dietní, a naopak mi dělá dobře vybírat si jen to nejlepší a v malém množství.
|
|
kambala pláááckááá |
|
(9.5.2014 9:56:21) jsem schopná jíst majonezu lžičkou jako jogurt. nedělám to, protože bych byla jak koule, preventivně ji vůbec nekupuju, protože vím, že by padla za vlast do půl dne
|
Natascha |
|
(9.5.2014 10:03:41) Taky jím majonézu po lžičkách.
|
Anni&Annika |
|
(9.5.2014 10:12:12) tak s tim salatem to mam stejne...a ty skvarky, kdyz je tuha zima.....to jdu kolem reznictvi, najednou me to chytne, vlezu dovnitr, koupim par kilo sadla, k tomu neco libovejsiho a skvarim jak o zivot...a pak ty skvarky jim jak chipsy a se sadlem na chleba momentalne ujizdim na avokadu rozetreneho s cukrem /hroznovym/ a zakapane citronem.....naucili me to brazilstti kamaradi kdysi....prave se tim tady cpu a delam si to obden abych se trochu krotila
|
Len |
|
(9.5.2014 10:13:51) Jo, Anni, to avokado zi mazu na pecene brambory ve slupce, obcas to vylepsim jeste tou zde oblibenou majonezou
|
Anni&Annika |
|
(9.5.2014 10:14:49) ale to asi ne tou sladkou variantou...nebo jo? a hod recept...avokado miluju...
|
Len |
|
(9.5.2014 10:17:10) Cukru jen malinko, jeste sul, pepr a tu citronovou stavu. Pecu obri bramboru v troube dve hodiny, aby mela poradnou krustu, pak rozriznu a dovnitr nacpu maslo, pak avokadovou pastu a pak zakapnu majonezou
|
Anni&Annika |
|
(9.5.2014 10:18:20) no hele, to zni dobre...to zkusim
|
|
|
|
|
|
|
fisperanda |
|
(9.5.2014 10:10:04) Já zas skoro nejím jídla bez majonézy. Dokážu si ji dát i k rizotu. Hodně. V lednici je neustále zásoba majonézy, nedokážu bez ní žít.
|
svynka+2 |
|
(9.5.2014 10:17:43) Prekvapuje ma, akej obľube sa teší majonéza. Ja som ju samotnú ešte nikdy neochutnala, takže neviem, akú má chuť. Nie z dovodu, že by to bolo "nesprávne", len mi to prosto nenapadlo.
Inak moje zverstvá sú - z čokoládových nátierok od Nutelly vyššie (tými "vyššie" mám na mysli kvalitnejšie nátierky).
A celkovo sladké, štve ma moja závislosť na sladkom. Vďakabohu som vďaka A.Mačingovej objavila veľmi slušnú náhradu za sladkosť - zmes nastrúhanej mrkve, jablka, do toho med, orechy a škoricu. A tiež si pečiem 2 múčniky. Jeden vyslovene zdravý a druhý "pomerne neškodný".
Teraz som na Slovensku, a tu som závislá na farebných burizónoch, ktoré síce majú aj v ČR, avšak tie české ma (našťastie) vobec nelákajú. Práve mám v kapse 10eurovku a nejaké drobné, idem si za to kúpiť 20 balíkov... (som zvedavá, či aspoň 15 z nich preveziem do ČR).
|
Nessie a příšerky |
|
(9.5.2014 11:17:47) Svynka, moc prosím o recept nebo odkaz na ten vysloveně zdravý moučník.
Jinak, mám to stejně. Sladké, sladké, sladké, když jsem přeslazená, zajím to něčím nezdravým slaným a jedu ve sladkém dál Salámy, škvarky, maso.. mi nic nedělají.
|
svynka+2 |
|
(9.5.2014 11:27:22) Nessie, povodný recept je, myslím, takýto (nemám to tu, a nie som doma):
300g celozrnnej múky (dávam špaldovú, ale asi je to jedno) 4 vajcia 250g nastrúhanej mrkve 1 vačšie jablko 100g masla 150g trstinového cukru (nedávam, dám pár lyžic medu) lyžička pdp 50g mletých orechov 50g drtených orechov (nechávam vačšie kúsky, mám rada všetko chrumkavé) 50g kandovaného ovocia (dávam zdravšie - sušené)
Oddelíš bielka, žĺtky, všetko zmiešaš a pečieš cca 30min. Ako vidíš, je to pracný (to strúhanie mrkvi ma ničí!) a finančne nie úplne nenáročný múčnik, ale stojí za to, dokonca aj MM aj tchánovci ho majú radi. Ja som postupne dávala menej a menej cukru až som zistila, že stačí ak ho nahradím trochou medu. Orechov dávam viac než je uvedené. Ak nie som lenivá, dám aj mierne viac jak mrkve tak jablka. Ježín, mám strašnú chuť naň, ale keď som u našich, nie som schopná ani varenia ani pečenia..
|
svynka+2 |
|
(9.5.2014 11:29:21) Inak samozrejme by sa dalo namietať, že zas tak ultra zdravé to nie je (vajíčka, maslo), ale oproti vačšine múčnikov je predsa len na tom dobre.
Ten druhý robím tak, že do kila tvarohu dám 4 žĺtky, mierne osladím, pridám lyžicku škrobovej múčky a lyžičku detskej pšeničnej krupice.
Ó Bože, jak sa tu týram, keď to píšem!
|
Nessie a příšerky |
|
(9.5.2014 11:46:14) Děkuji. V porovnání s mým kupovaným sladkým je to zdravé až až Jen jsem nepochopila - to dáš na plech nebo tvaruješ nějaké sušenky?
|
svynka+2 |
|
(9.5.2014 11:47:49) Dám na plech, ale ak robíš tú moju verziu, tak konzistencia nie je nič moc, možno aj sušenky by sa z toho dali spraviť Ale ja to vždy nejak namrskám na plech. Je to pomerne tenká vrstva, a ja to tak mám rada.
|
svynka+2 |
|
(9.5.2014 11:49:13) sakriš, ešte sa tam pridáva nejaké množstvo tekutiny, myslím že 50ml teplého mlieka? Dávam sójové. V nedeľu-pondelok sa vrátim domov, a pozriem na recept.
|
Nessie a příšerky |
|
(9.5.2014 14:02:04) Díky. Zkusím na víkend
|
|
|
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(9.5.2014 11:55:21) svynko, to zní výborně, ten moučník s mrkví a ořechy To musím vyzkoušet.
|
|
|
|
|
|
|
Valoria |
|
(9.5.2014 9:59:08) Loupacek s vysocinou.
|
Laurenka |
|
(9.5.2014 14:20:20)
|
|
|
Katka a 2 výrostci |
|
(9.5.2014 10:02:01) Také ty saláty, ruské vejce s hromadou majonézy. A když jsem sama, tak si uvařím Vitana gulášovku z pytlíku a hrozně si ji užiju. A kombinace pivo + něco sladkého je fajn :)
|
|
|