Vojtami56 |
|
(17.4.2015 16:09:02) Ahoj vsem, mam rada takovy ten zazvor v baliccich proslazeny. na balicku je ale uvedeno tiskacimi tucnymi pismeny OBSAHUJE OXID SIRICITY. Nevim proc je to tucne vyznacene. Je to snad dalsi nebezpecny chemicky nerad nebo si ho muzu bez obav kupovat?
|
cinnamon |
|
(17.4.2015 16:13:29) Neotrávíš se, ale úplně moc bych se tím necpala - http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E220
|
|
angrešt |
|
(17.4.2015 16:15:50) Je to velkými písmeny kvůli tomu, že to patří do 14 alergenů, které nově takto musejí být uváděny (ty alergeny, které teď musejí mít i restaurace v jídelníčcích apod.).
|
|
Fren |
|
(17.4.2015 20:13:28) to je ale uvedeno i na jiném proslazovaném ovoci-taky by mwě zajímalo,jak moc je to pro nás škodlivé či nikoli,nejen kvůli alergenm.
|
|
Bellinka |
|
(17.4.2015 20:33:49) Znám ho ze susenych merunek - pokud jsou osetreny oxidem siricitym, maji se pred jidlem omyt. Pokud to jde, oplachla bych ten zazvor taky.
|
Vojtami56 |
|
(17.4.2015 21:11:47) Dekuju za radu. Zazvor oplachuju kvuli cukru.I oplachnuty mi chutna docela sladce...tak je fajn, ze tim zabiju dve mouchy jednou ranou
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(18.4.2015 16:10:23) Udělej si ho sama, pak víš, co sis do toho dala. Mě k tomu dovedla cena, domácí vyjde o hodně levnějc a nejsou tam žádná "éčka" Dělala jsem podle toho http://www.zazvor.info/kandovany.php
|
Maťa. |
|
(19.4.2015 11:26:48) A sušíš ho jak teda?
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(19.4.2015 19:12:10) Sušila jsem ho normálně na vzduchu. Obalila jsem v hrubém třtinovém cukru, rozložila na plech a nechala do druhýho dne na lince. Pak jsem to sesypala do krabičky. Nevím jak dlouho to vydrží, ale u mě zplesnivění nehrozí. Dělala jsem to před měsícem a mám malý zbyteček.
|
|
|
|
|