Martina, 2 kluci |
|
(5.8.2015 15:24:35) 30 dkg mletého máku, 30 dkg cukru krystal, 30 dkg hladké mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 0,5 l mléka. poleva: šťáva z jednoho citronu, moučkový cukr dle potřeby, až to zhoustne.
Pečeme často, je oblíbený
|
Senedra |
|
(5.8.2015 15:33:06) Val, kupuju mletý ( nemaje mlýnek), v červeném balení - nevzpomenu si teď na výrobce, ale měl by tam být jen ten mletý mák. Pokud vím, že ho nebudu používat delší dobu, dám do mrazáku, jinak do lednice. Nikdy mi ještě nezežlukl.
|
Senedra |
|
(5.8.2015 15:35:05) Hm a nemám doma cukr moučku, takže musím nejdřív stejně do obchodu.
|
Martina, 2 kluci |
|
(6.8.2015 7:09:12) Senedro, ještě vychytávka - polevu nalij na teplý makovec, bude mít krásnou konzistenci (ta poleva) a bude na něm držet i při krájení.
|
Senedra |
|
(6.8.2015 7:37:45) Martino, na vychytávku s polevou jsem už taky přišla. Včera jsem chvátala, tak jsem polevu napatlala na teplý makovec. Trochu jsem upravila recept od Inky a super, zakrojil si manžel ke snídani, soused včera taky dostal vzorek a já do sebe zrovna cpu třetí kousek ke snídani.
Takže všem díky.
|
|
|
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(6.8.2015 7:07:19) Mák si melu sama,nevyhovovala mi hrubost, máme rádi hrubší mletí. Namelu vždycky 1 kg a zbytek dám do mrazáku.
|
|
|