Girili |
|
(21.9.2015 22:45:03) Mate na to nejak natrenovane? Prihodny nastroj a sikovny postup? Dnes vecer jsem nad tim zase spackovala, nehty znicene, predlokti odrene od okraje dyne, svaly na pravacce jak Pepek namornik, lzice ohnuta, spousta ruznych pokusnych kuchynskych nastroju naspinena... Polevka je sice hotova a povedla se, dyne jakz takz vydlabana, ale musel to dodelat manzel a mne se do toho zase nadlouho nechce. A to me jeste ceka do toho vyrezat nejaky hezky xichtik. Jenze... ony se ty dyne na me zase nejpozdeji pozitri zacnou u stanku smat, polevka nam chutna a deti maji z rozsvicenych dyni takovou radost. Jak na to jit priste lepe? Prece to nemuze byt vzdy takovy opruz?
Dik za vsechny tipy!
|
NovákováM |
|
(21.9.2015 23:20:23) co to máte za dýni? či za nože?
U nás lžíce a nůž - na kosti.. úzký, špičatý- vykošťovací.
Když byly děti malé, tak jsem tímhle nožem "projela rýhy" a oni dokrájeli příborovým a lžící.
|
Girili |
|
(21.9.2015 23:25:25) Copak noze, viko jsem nejak odrizla, ale to dlabani... Dyni mam takvou vetsi hokkaido. Co si z lonska pamatuju, tak ta je jeste z tech mekcich.
|
|
Anni&Annika |
|
(22.9.2015 8:34:44) priznam se, ze nam doma taky staci lzice. Ale ja nejdriv vydlabu cast duzniny na polivku a pak vezmu dyni a skocim do sklepa do dilny, zapnu dremel /mame dremel 400 s celym vybavenim a je tam napevno na stojanu/ a tou malou rucni bruskou vybrousim/vyrezu motiv /je to za 10 minut hotove/ a pak to uz jen dodlabu a dobrousim. Prace cca na 20 minut se vsim vsudy.
|
|
|
Míša&Fík | •
|
(22.9.2015 6:49:17) Tescoma prodává dlabátko na dýni, mrkni na jejich stránky.
|
Hokaido | •
|
(22.9.2015 8:25:11) Ta je skvělá, hodně usnadní práci.
|
|
|
|