withep |
|
(17.6.2016 14:44:35) Ovesnýma vločkami :) Taky se někdy nedokážu rozhodnout, jestli to celé napsat spisovně nebo celé nespisovně...
Activia?
Byla jsem jednou v Danone na brigádě, nevzala bych to do úst. Ale vesměs málokdo vezme do úst máloco, pokud tam byl na brigádě...
Nejzdravější a nejlevnější jogurt je ten domácí. Koupíš jeden obyčejný bílý (no, obyčejný, prostě aby byl živý) a litr mléka, rozdělíš do kelímků, zapneš čudlík. Jogurtovač koupíš za pár set třeba v lidlu, ale možná to jde ibez něj. Taky to bude nejekologičtější - ušetříš svět mnoha plastových kelímků. Nám se nejvíc osvědčil bílý jogurt a trvanlivé plnotučné mléko Pilos/lidl. Zkoušeli jsme i čerstvé mléko z farmy a různé prý kvalitnější jogurty, ale co do konzistence to nebylo ono.
Jinak jogurty obecně, pokud už jíš mléčné výrobky, patří mezi nimi spíš k těm zdravějším - jsou fermenované, tedy stravitelnější. Škrob do jogurtu nepatří, dává se tam, aby mu pomohl s konzistencí, ale té se má a dá dosáhnout i bez něj.
|
simiki+koťátko 03/07 |
|
(17.6.2016 14:47:58) to je fakt, mám doma pekárnu, kde je i jogurtování, asi pro případ, kdybych se přejedla pečiva :) ale mám obavy, jak to bude chutnat, jestli to spíš nevykydám někde, jak to chutná? A jaké mléko je potřeba?
|
simiki+koťátko 03/07 |
|
(17.6.2016 14:48:56) a ano, ty plastové kelímky mi strašně vadí, kdyby byly zálohovatelné skleněné lahvičky pro jogurty, stejně, jako to je u pivních lahví a tak, tak bych byla neskonale radši :)
|
|
withep |
|
(17.6.2016 14:55:44) Jak jsem psala, nám nejvíc chutná (mně chutnal, když jsem ještě jedla mléko) z krémového bílého jogurtu a plnotučného trvanlivého mléka Pilos (lidl).
|
|
Epepe |
|
(17.6.2016 16:06:04) Mně teda domácí jen z mléka přijde kyselý. Přidávám tam smetanu.
|
Mapat |
|
(17.6.2016 16:39:54) Díky za připomenutí smetany. Když jsem dělávala jogurty pro batole, tak jsem dělala z 0,5 l mléka + 0,5 l 10% smetany, aby nebyl tak kyselý, a jako základní kulturu jsem dávala Choceňský smetanový. Výsledek byl výborný, musím zase někdy udělat.
|
|
|
|
|